Grădiniță nouă într-o clădire veche din Sibiu. Primăria a scos la licitație caietul de sarcini

Primăria a scos la licitație caietul de sarcini pentru execuția lucrărilor de amenajare a celei mai noi grădinițe din Sibiu. 

Gușterița este unul dintre cartierele Sibiului cu deficit în infrastructura educațională preșcolare, iar asta din cauză că, în ultimii ani, a cunoscut o expansiune în dezvoltarea urbanistică a fondului locativ. Multe familii tineri cu copii s-au mutat în zonă. 

Primăria va amenaja o grădiniță în cartier și a identificat un imobil pe strada Podului, la numărul 46, care poate fi adaptat într-un spațiu de învățământ. Clădirea în cauză este o fostă anexă a cantinei municipale. 

Grădiniță nouă într-o clădire veche din Sibiu. Primăria a scos la licitație caietul de sarcini
Sursa: Google Maps

Municipalitatea a scos acum la licitația caietul de sarcini în vederea execuției lucrărilor efective de amenajare. Imobilul va fi reabilitat, consolidat, modernizat și extins. 

Imobilul va fi compus, în final, din doua corpuri de clădire independente. Unul va avea funcțiunea de grădiniță, cu un regim de înălțime subsol parțial + parter. La subsol vor fi sala de mese, un grup sanitar și un spațiu pentru catering, în timp ce la parter vor exista patru dormitoare, două spații didactice, două vestiare, două grupuri sanitare adaptate elevilor preșcolari, un grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, o zonă cu activități interioare, un cabinet medical și un izolator. În celălalt corp de clădire, cu regimul de înălțime parter, va funcționa spațiul administrativ, care va cuprinde un birou, un grup sanitar și un spațiu tehnic. 

Municipalitatea estimează că lucrările pentru amenajarea acestei grădinițe vor costa undeva la 7,7 milioane de lei cu TVA. 

Ultima oră