Clădirea Policlinicii de Stomatologie a Spitalului Județean Sibiu, reabilitată și modernizată de Consiliul Județean Sibiu cu o investiție de aproape 10 milioane lei

9.944.845,33 lei este valoarea contractului pe care, alături de Agenția de Dezvoltare (ADR) Centru, Consiliul Județean Sibiu l-a semnat în vederea finanțării Proiectului ”Renovarea energetică a clădirii Policlinicii Stomatologice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”.

Investiția este derulată în cadrul Programului Regiune – Centru 2021-2027, peste 8,4 milioane de lei reprezentând fonduri nerambursabile.

Clădirea situată pe strada Hermann Oberth, este una dintre puținele construcții ale „Județeanului” care, până în prezent, nu a beneficiat de lucrări de reabilitare și modernizare. Prin intermediul acestui proiect, se vor executa lucrări de reabilitare termică și eficientizare energetică, care vor conduce la scăderea consumului anual de energie pentru încălzire, cu peste 62% față de nivelul actual.

Investiția prevede realizarea următoarelor lucrări: izolarea termică a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei PVC, instalarea unui sistem de încălzire modern pe bază de pompe de căldură, montarea de panouri solare, refacerea instalației electrice.

Clădirea Policlinicii de Stomatologie a Spitalului Județean Sibiu, reabilitată și modernizată de Consiliul Județean Sibiu cu o investiție de aproape 10 milioane lei

De asemenea, se vor executa lucrări pentru a îndeplini normele ISU: modificarea direcției de deschidere a ușilor, montarea unor uși rezistente la foc și a unei rampe de acces, dotarea clădirii cu instalație de stins incendiu și hidranți interiori, precum și cu un sistem pentru detectarea și semnalizarea la incediu. Totodată, spațiile interioare vor dispune de utilități moderne, care vor corespunde normelor de siguranță, igienă, sănătate și confort pentru personalul medical și pentru pacienții policlinicii.

Conform  Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) realizată de Consiliul Județean Sibiu, valoarea totală estimată a investiției este de 9.544.950,03 lei cu TVA, din care aproximativ 5.471.409,50 lei  sunt prevăzuți pentru lucrările de construcție al căror termen de realizare este de 12 luni. La aceste sume se adaugă contribuția proprie a CJ Sibiu, în sumă de 197.808,94 lei cu TVA.

Până la sfârșitul anului 2024, Consiliul Județean Sibiu va lansa licitațiile pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția lucrărilor.

În cadrul Ambulatoriului de Stomatologie al SCJUS sunt oferite o gamă largă de servicii în următoarele specialități: paradontologie, ortodonție-pedodonție, protetică, endodonție, radiologie dentară. De asemenea, sunt oferite și servicii stomatologice de urgență, prin cabinetul care face parte din structura Unității de Primiri Urgențe.

Până în prezent, în cadrul Programului Regiune – Centru 2021 – 2027, Consiliul Județean Sibiu a solicitat și obținut finanțări pentru mai multe proiecte care vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii de sănătate, atât la Spitalul Clinic Județean de Urgență, cât și la Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda”,  investiții cifrate la peste 22 milioane de euro.

Clădirea Policlinicii de Stomatologie a Spitalului Județean Sibiu, reabilitată și modernizată de Consiliul Județean Sibiu cu o investiție de aproape 10 milioane lei

Ultima oră