A murit fostul șef al secției de Psihologie de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Sever Purcia, conferențiar universitar și fost șef al secției de Psihologie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, a încetat din viață

. Renumit pentru contribuțiile sale în domeniul psihopedagogiei și logopediei, Purcia a avut o carieră impresionantă, dedicată învățământului special și de masă. Cu o experiență de peste patruzeci de ani, acesta a fost, de asemenea, autor de cărți și articole de specialitate, iar din 2006 a început să scrie și beletristică.

Înzestrat cu o profundă înțelegere a psihologiei umane, Sever Purcia a influențat multiple generații de studenți și colegi. Prima sa operă literară, „Arta de a râde”, a fost începutul unei serii de cinci cărți de beletristică. Pe lângă cariera sa academică, Purcia a fost un iubitor de muzică și natură, valorile sale estetice regăsindu-se în pasiunea pentru culorile naturii și diversitatea muzicală.

Sever Purcia va rămâne în amintirea tuturor celor care l-au cunoscut drept un om dedicat, cu o viziune amplă asupra vieții și a omului, un profesor devotat și un scriitor care a adus o contribuție semnificativă în domeniul său.

Ultima oră