Un nou hotel se construiește în Sibiu. Va avea SPA și restaurant (video, foto)

Un hotel cu restaurant, spa și parcare subterană se va construi pe bulevardul Vasile Milea la intersecția cu strada Oituz din Sibiu. Despre proiectul „Imperial” se vorbește de șapte ani, iar acum proprietarii lui așteaptă să primească autorizația de mediu. 

Imperial este numele hotelului ce se va construi la intersecția bulevardului Vasile Milea și străzii Oituz. Proprietarii lui au depus recent la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu memoriul de prezentare în vederea obținerii avizului necesar, asta după ce încă din anul 2018 consilierii locali au aprobat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD). Certificatul de urbanism a fost obținut ulterior, în luna august 2023. 

Un nou hotel se construiește în Sibiu. Va avea SPA și restaurant (video, foto)

Hotel, restaurant și spa 

Hotelul va fi construit pe un teren de 1.272 metri pătrați aflat la intersecția dintre bulevardul General Vasile Milea și strada Oituz, asta după ce casa de locuit aflată în prezent acolo va fi demolată. Potrivit memoriului depus la APM, hotelul va avea un regim de înălțime 2S+P+3E+ER. 

Un nou hotel se construiește în Sibiu. Va avea SPA și restaurant (video, foto)

Proiectul hotelului a suferit câteva modificări față de varianta prezentată inițial în 2017. Potrivit memoriului, vor fi amenajate 24 de locuri de parcare pentru autoturisme la nivelul subsolului, față de 56 cât era preconizat acum 7 ani. La nivelul parterului, va fi amenajată recepția, dar și un restaurant cu bucătărie și alte spații conexe. Pe cele trei nivele (etaj 1 – etaj 3), vor fi amenajate 36 de apartamente. (Vezi aici ce prevedea proiectul inițial) La etajul retras se vor amenaja alte 3 apartamente, dar și o zonă de terasă descoperită. Proiectul prevede inclusiv amenajarea unui spa. 

Proprietarii hotelului estimează că acesta va fi gata în aproximativ 24 de luni de la data începerii lucrărilor. Pe durata șantierului, vor fi asigurate pe terenul respectiv vestiare pentru muncitori, grupuri sanitare ecologice și un depozit pentru materiale și moloz. 

Ultima oră