PSD Sibiu: ”Încă o veste bună din Senat: părinții copiilor cu dizabilități vor avea dreptul la mai multe zile de telemuncă sau muncă la domiciliu” (C.P)

Parlamentarii social-democrați sibieni, senatorul Claudiu Mureșan și deputatul Bogdan Trif, alături de colegii lor, senatorul Marius-Alexandru Dunca și deputata Laura-Cătălina Vicol, au obținut un succes important în Parlament, după ce proiectul de lege, inițiat de aceștia, pentru completarea Codului Muncii (Legea nr. 53/2003) a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

În urma acestui proiect legislativ social-democrat, părinții copiilor cu dizabilități vor putea beneficia de 4 zile suplimentare de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă, lunar, până când copilul împlinește 18 ani. Această prevedere extinde drepturile actuale, care prevăd acest beneficiu doar până când copiii împlinesc vârsta de 11 ani. În plus, părinții care au mai mulți copii cu dizabilități vor primi câte două zile suplimentare de muncă la domiciliu sau telemuncă pentru fiecare copil.

„Este o victorie semnificativă pentru familiile care au copii cu dizabilități. Prin această lege, oferim părinților posibilitatea de a avea mai mult timp pentru a-și îngriji copiii, fără a-și neglija responsabilitățile profesionale. A fost o prioritate pentru noi să extindem acest drept până la vârsta de 18 ani”, a declarat senatorul Claudiu Mureșan.

PSD Sibiu: ”Încă o veste bună din Senat: părinții copiilor cu dizabilități vor avea dreptul la mai multe zile de telemuncă sau muncă la domiciliu” (C.P)

Ultima oră