Primarul unui oraș de pe Valea Oltului cercetat pentru abuz în serviciu și spălare de bani
foto Curierul.ro

Primarul și contabilul-șef al Primăriei Brezoi, județul Vâlcea, sunt sub control judiciar pentru abuz în serviciu în formă continuată, angajarea cheltuielilor cu depășirea bugetelor aprobate și spălare de bani. În dosar sunt implicați și trei administratori de firme, acuzați de complicitate la aceste infracțiuni.

Conform Direcției Generale Anticorupție (DGA), cei doi angajați ai primăriei ar fi obținut ilegal aproape 600.000 de lei din bugetul de stat, întocmind cereri pentru sume defalcate din TVA, cu ajutorul unuia dintre administratori. De asemenea, au efectuat plăți nelegale către patru firme și către fiul unuia dintre inculpați, fără a avea un temei legal, scrie News.

În perioada 2015-2020, au fost efectuate 68 de plăți nelegale, totalizând 213.056 de lei, către fiul unui inculpat, care nu era angajat al Primăriei. Între timp, sumele obținute din abuzul în serviciu au fost introduse în circuitul financiar al unor societăți comerciale, cu scopul de a ascunde originea ilicită a acestora.

Poliția DGA a realizat percheziții la sediul primăriei și la locuințele funcționarilor implicați, ridicând documente și bunuri relevante pentru anchetă. Autoritățile continuă cercetările pentru a stabili amploarea acestui scandal de corupție.

Ultima oră