Panică într-un avion Ryanair. A luat foc înainte de decolare (video)

Aproape 200 de pasageri ai companiei Ryanair au fost evacuați de urgență de pe un zbor care urma să decoleze de pe aeroportul Brindisi din Italia, după ce au izbucnit flăcări dintr-un motor al aeronavei. Incidentul a avut loc joi, 3 octombrie, iar pasagerii au fost nevoiți să coboare pe toboganul de urgență.

Pompierii au intervenit rapid, permițând evacuarea în siguranță a tuturor celor 184 de pasageri aflați la bord. Autoritățile au decis închiderea aeroportului în urma incidentului. O declarație oficială a Aeroporti di Puglia a precizat că evacuarea a fost necesară din cauza unei probleme apărute când aeronava era deja aliniată pentru decolare.

„Toate operațiunile au fost efectuate în condiții de maximă siguranță pentru pasageri și echipaj,” a adăugat sursa. Pasagerii evacuați sunt acum asistați de personalul aeroportului, citează Digi24.

Ryanair a confirmat incidentul, menționând că zborul FR8826, ce avea destinația Torino, a fost întârziat după ce echipajul de cabină a observat fum la exteriorul aeronavei. „Ne cerem sincer scuze pasagerilor afectați pentru această întârziere, iar o aeronavă de rezervă va opera zborul în cursul acestei dimineți,” a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Aeroportul din Brindisi a fost închis temporar pentru a permite tehnicienilor să efectueze verificările necesare. Din fericire, nu s-au înregistrat răniți în urma incidentului.

Acest incident vine la scurt timp după un alt accident dramatic în care un avion Ryanair a suferit o defecțiune gravă la aterizare pe aeroportul Orio al Serio din Bergamo, când toate cele patru anvelope ale aeronavei au explodat. Operațiunile pe acel aeroport au fost suspendate temporar după acel incident.

YouTube video

Ultima oră