Liliana Coldea scapă de arest. Judecătorii au admis contestația medicului acuzat de luare de mită
Sursa: Facebook Liliana Coldea

Liliana Coldea, medicul reținut pentru luare de mită, a scăpat de arest. Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au admis contestația acesteia și au plasat-o sub control judiciar. 

Medicul Liliana Coldea a contestat măsura arestului preventiv, măsură luată inițial de judecători la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Aceasta a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile după ce judecătorii i-au admis contestația.

„Admite contestația formulată de inculpata Coldea Liliana împotriva încheierii penale nr.92/CC/27.09.2024 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu (…). Desființează încheierea penală atacată și procedând la soluționarea cauzei: Respinge propunerea formulată de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu – privind luarea măsurii arestării preventive față de inculpata Coldea Liliana. (…) înlocuiește măsura arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile începând cu data pronunțării prezentei încheieri – 03.10.2024 până la data de 01.12.2024, inclusiv” este decizia magistraților.

În această perioadă, cât se va afla sub control judiciar, Liliana Coldea nu va avea voie să părăsească România decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar în fața căreia se află cauză și să nu vorbească cu cei 9 suspecți și cu cei 3 martori, printre care se numără și directoarea Spitalului CF Sibiu. 

De asemenea, Coldea este obligată să se prezinte în fața organului de urmărire penală și judecătorului de câte ori este chemată și să anunțe dacă își schimbă locuința. 

Vă reamintim că Liliana Coldea, medic la Spitalul Căi Ferate din Sibiu, a fost reținută săptămâna trecută și ulterior arestată preventiv fiind acuzată de săvârșirea a 13 infracțiuni de luare de mită. 

Ultima oră