Expoziție de mașini istorice în centrul Mediașului (foto)

Sâmbătă, 5 octombrie 2024, Piața Corneliu Coposu din Mediaș va  fi gazda unei expoziții inedite din cadrul evenimentului „Sibiu Classic Rally“, organizat de către Retromobil Club România.

Între orele 12:00 și 14:00, medieșenii vor putea admira un număr de 50 de mașini istorice, orașul nostru fiind inclus pentru prima dată în cadrul acestei manifestări. Automobilele care vor fi expuse în Piața Corneliu Coposu sunt vehicule care se înscriu în patrimoniul tehnic și cultural național sau chiar mondial, care au fost conservate în perfectă stare de funcționare sau au fost supuse unui proces de restaurare, fiind exemplare originale și atestate ca vehicul istoric.

Expoziție de mașini istorice în centrul Mediașului (foto)

Automobilele înscrise în Retromobil Club România au fost fabricate în perioada 1899 – 1994, iar la Mediaș vor putea fi admirate modele deosebite, printre care amintim Ford A (1930), Ford Y (1932), Porsche 911 Turbo (1978), Mercedes Benz W110 (1966), Cadillac Eldorado (1976).

Manifestarea „Sibiu Classic Rally“ se află la cea de-a treia ediție și se va desfășura în perioada 4 – 5 octombrie 2024, fiind un eveniment dedicat vehiculelor istorice și patrimoniului cultural al Sibiului. Pe parcursul a două zile, participanții vor străbate trasee pitorești și vor avea ocazia să descopere locuri unice din județul Sibiu.

Expoziție de mașini istorice în centrul Mediașului (foto)

„Sibiu Classic Rally 2024 este la cea de-a treia ediție, un eveniment de regularitate cu vehicule istorice, organizat de către Retromobil Club România. În anul acesta, ne-am dorit foarte mult să ajungem și la Mediaș, astfel încât vom veni aici cu 50 de vehicule istorice, mărci foarte variate, de la tradiționala Dacie la foarte multe Mercedes, dar și mașini mai deosebite, cum ar fi Porsche 911, Cadillac Eldorado, precum și două mașini foarte vechi, un Ford din 1930 și un Ford Y din 1932, pe care vă așteptăm să le vedeți“, a transmis Dan Anton, vicepreședinte Retromobil Club România, filiala Sibiu.

Expoziție de mașini istorice în centrul Mediașului (foto) Expoziție de mașini istorice în centrul Mediașului (foto) Expoziție de mașini istorice în centrul Mediașului (foto) Expoziție de mașini istorice în centrul Mediașului (foto)

Ultima oră