Cele mai apreciate produse de machiaj, care fac minuni pentru ten

Machiajul de zi al oricărei femei ar trebui să arate armonios, să fie special și luminos. Pregătirile în acest sens nu ar trebui să ia mult timp, indiferent dacă este un machiaj în trend sau unul clasic, natural. Ideal este ca machiajul să îmbunătățească aspectul tenului și să îndeplinească tendințele sezonului.

Când vine vorba de machiaj, trucul pentru a avea o față plină de viață și strălucire este să conturezi bine ochii, buzele și sprâncenele și să eviți estomparea lor. O strălucire atractivă și sănătoasă este creată prin utilizarea unor produse de machiaj cu texturi sidefate, dar și a unor produse de îngrijire a pielii cu proprietăți hidratante.

Sfaturi pentru a obține un machiaj luminos

Machiajul de bază este important pentru a obține o piele netedă și curată. Asta înseamnă că este esențial să-ți pregătești pielea cu produse de machiaj adecvate, iar apoi să te asiguri că aplici și protecție solară. De pildă, cu un fond de ten modern, care este foarte diferit de unul clasic ce oferă o acoperire lejeră, poți avea o piele care va arăta cu 10 ani mai tânără. Un astfel de produs – care aparține cosmeticelor decorative – va oferi un finisaj frumos pielii chiar și atunci când este aplicat în strat subțire. Unii producători oferă fonduri de ten cu proprietăți suplimentare, cu filtre solare și diverse componente hrănitoare și hidratante, care pot îmbunătăți aspectul tenului.

Cele mai apreciate produse de machiaj, care fac minuni pentru ten

Fie că te interesează primeruri cu o textură de gel sau cremă (care reduc porii, corectează nuanța pielii, netezesc perfect tenul) sau farduri pentru obraji, în magazinele online vei găsi o gamă foarte variată de produse de makeup aduse de la cele mai renumite branduri din lume, care te vor ajuta să ai un ten perfect.

Un primer este folosit înaintea fondului de ten și poate reduce porii și roșeața pielii, în cazul tenului sensibil. Acesta are textura unei creme hidratante, se aplică ușor, se usucă instantaneu și oferă o bază netedă pentru machiajul ulterior. 

Pentru o acoperire perfectă și un ten mai neted, este necesar un fond de ten care este rezistent la apă și care lasă un finisaj frumos asemănător pielii și o hidratare optimă, atât de necesară mai ales pe vreme caldă.

Marile branduri din lume au produse inovatoare, precum: fond de ten cu protecție solară, pudră compactă, fond de ten cu acoperire ridicată, fond de ten hidratant și altele. Acestea au numeroase nuanțe, ingrediente excelente, camuflează semnele de oboseală, neutralizează roșeața și cearcănele, au o textură fină și oferă o acoperire flexibilă și adecvată pielii. Produsele cu SPF protejează pielea de efectele negative ale radiațiilor ultraviolete.

Produse cu ingrediente benefice pentru piele (vitamine, acid hialuronic, ceramide)

O soluție bună pentru o rutină de îngrijire intensivă și un machiaj neted și lipsit de imperfecțiuni este serul cu acid hialuronic,care oferă nutriția și hidratarea de care pielea are nevoie. Un astfel de produs are efect hidratant, corector și iluminator.

De asemenea, multe branduri au produs creme de protecție solară cu ingrediente populare, bine studiate, care sunt adecvate pentru pielea cu nevoi diferite, cum ar fi: uscată, deshidratată cu tendință de a pierde elasticitatea, grasă, predispusă la inflamație, afectată de schimbările de vârstă, ori cu pete hiperpigmentare. Aceste creme sunt vizibil hidratante și se potrivesc chiar și pentru pielea cu probleme, sensibilă, cu tendință de acnee comedoniană.

Unele produse au niacinamide care reduc ridurile și liniile fine, deoarece au capacitatea de a stimula producția de elastină și colagen. Ele pot avea și extract de aloe vera, arginină, care sporesc efectul niacinamidelor, astfel devin potrivite pentru pielea inflamată și deshidratată. Foarte apreciate sunt și cremele solare, de îngrijire zilnică, anti-îmbătrânire cu peptide. Acestea au o textură cremoasă, fără a fi grase, hidratează foarte bine și oferă tenului o strălucire frumoasă.

Pentru pielea sensibilă sunt indicate cremele fine, care conțin alantoină, ulei de susan, arginină, ulei de squalan care îmbunătățesc funcția de barieră a pielii. Ceramidele care apar în unele creme de brand reduc inflamația, estompează ridurile și liniile fine, sporesc elasticitatea pielii și reduc semnele îmbătrânirii.

Toate aceste produse cosmetice sunt pentru machiajul de zi cu zi și alegerea lor depinde de o serie de factori (nuanțe, ingrediente) și de preferințele individuale.  

Ultima oră