Vești bune pentru locuitorii din Turnu Roșu și Sebeșul de Jos: 7 străzi vor fi modernizate

Șapte străzi din Turnu Roșu și Sebeșul de Jos urmează să fie modernizate cu peste 3 milioane de lei. 

Primăria comunei Turnu Roșu a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu un memoriu în vederea modernizării a șapte străzi. „Lucrările propuse a se executa pe cele 7 străzi vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de circulație și a fluenței traficului rutier și pietonal, precum și la sporirea siguranței și confortului pietonilor și vor influența benefic zona atât din punct de vedere ambiental, cât și din punct de vedere socioeconomic”, se arată în memoriu. 

Străzile ce urmează să fie reabilitate sunt: strada Boiței tr. 4, în lungime de 99 metri; strada Boiței tr. 5, în lungime de 58 metri; strada Valea Caselor Ram. 1, în lungime de 92 metri; strada Livadiei, în lungime de 472 metri, toate din Turnu Roșu. De asemenea, se vor reabilita și străzile Principală Ram. 2, în lungime de 49 metri; Principală Ram. 3, în lungime de 47 metri și Calea Munceiului, în lungime de 165 metri, toate din Sebeșul de Jos. 

Vor fi realizate lucrări la nivelul carosabilului, la parcări și la trotuare, cât și la accesele la proprietăți. Totodată, vor fi reabilitate șanțurile de colectare a apelor, dar și podețele. Investiția este necesară având în vedere că drumurile sunt insuficient dezvoltate. „Ca atare, ţinând cont de standardele de dezvoltare a calităţii vieţii în mediul rural la nivelul satului românesc în procesul său de transformare către satul european, se impune modernizarea și reabilitarea elementelor de infrastructură la nivelul comunei”, se mai arată în memoriu. 

Valoarea totală a investiției, cu TVA, se ridică la 3.017.163,49 lei, din care C+M 2.552.638,80 lei. Lucrările ar urma să fie realizate anul viitor pe o perioadă de 6 luni. 

Ultima oră