Sute de alergători s-au înscris la Gușterița Trail Run. Accesul auto restricționat în ziua evenimentului

Pe 5 octombrie 2024, Pădurea Gușterița va deveni scena unei competiții de alergare care promite să reunească iubitorii de sport și natură la prima ediție a Gușterița Trail Run (GTR).

Acest eveniment nu este doar o cursă, ci o oportunitate de a sărbători toamna în mijlocul peisajelor spectaculoase din jurul Sibiu. Pe 5 octombrie, între orele 09-17 accesul auto în zona de eveniment va fi permis doar mijloacelor de transport persoane.

200 de alergători de toate vârstele

Gușterița Trail Run îmbină aventura cu accesibilitatea, oferind trasee variate care pot fi parcurse atât de alergătorii experimentați, cât și de cei aflați la început de drum. Competiția este structurată pe categorii de concurs: Heroes Race (21 km), Cross Boss (10 km), Dream Team (24 km, ștafetă), Sprint King/Queen (5 km) și cursele copiilor, Junior Joy. Până în acest moment, peste 200 de alergători s-au înscris la competiție. Înscrierile continuă până în data de 4 octombrie.

Accesul auto restricționat

În intervalul orar 09-17, accesul auto în zona de eveniment va fi permis doar mijloacelor autorizate de transport persoane: taxi, Uber și Bolt care însă nu au voie să staționeze, ci doar să îmbarce/debarce pasagerii. Bineînțeles, folosirea bicicletelor sau mersul pe jos sunt încurajate.

Măsura este necesară din cauza lucrărilor care se desfășoară pe străzile Salcâmilor, Răchitei și în zona de agrement Gușterița, care nu permit circulația în ambele sensuri sau parcarea mașinilor pe marginea drumului, este însă și o dorință a organizatorilor de a minimiza impactul asupra zonei și a mediului.

„Dorim ca accesul la eveniment în acest mod să devină o tradiție. Pe viitor vom pune la dispoziție și autobuze care să facă transferul participanților din oraș în zona de eveniment. Considerăm că este singura soluție viabilă, mai ales pe viitor, când anticipăm un număr mult mai mare de participanți, pentru a proteja zona de agrement Gușterița și a fluidiza traficul în zonă” a declarat Sergiu Olteanu, Președintele ACS Grey Projects.

Gușterița Trail Run este un eveniment organizat de Ascociația Club Sportiv Grey Projects, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu ș Consiliul Județean Sibiu, realizat cu sprijinul Wenglor, CON-A, Life Dental Spa și Decathlon.

Ultima oră