Spălătoriile auto self-wash luate prin surprindere de o nouă lege. „Suntem în curs de implementare”
Now it's as Clean as a whistle

Începând cu luna octombrie, spălătoriile self-wash, automatele de cafea şi spălătoriile de haine self-service trebuie să aibă casă de marcat pentru a elibera bon fiscal, chiar dacă în unele cazuri va fi vorba chiar de doar câțiva lei. Această măsură a fost luată de ANAF tocmai pentru ca proprietarii acestor afaceri să plătească impozitul pe profit. 

O parte din reprezentanții spălătoriilor self-wash din Sibiu au fost luați prin surprindere. Unii dintre aceștia încă așteaptă oferte, iar alții nu au luat deocamdată măsuri pentru schimbarea aparatelor. „Doar ce am primit ofertele. Nu știam că de la 1 octombrie este obligatoriu. Acum studiem ofertele. Suntem în curs de implementare. Vedem și ce costuri ne așteaptă, întreaga achiziție și ulterior vedem dacă modificăm prețurile. Cam într-o săptămână cred că avem totul pus la punct”, a spus un reprezentant al unei spălătorii auto de pe strada Sibiului.

Un alt reprezentant al unei spălătorii self-wash din Sibiu spune că încă nu s-au pregătit pentru această schimbare. „Nu prea văd cum să dăm bon fiscal. Noi avem aparate unde poți plăti cu cardul, dar nu dau bon fiscal. Probabil vor trebui schimbate”, a spus un alt reprezentant al unei spălătorii auto din oraș.

În schimb, administratorul unei spălătorii de haine self-service din Sibiu s-a pregătit din timp, iar acum poate oferi bon fiscal clienților. „Avem case de marcat cu transmitere online, nu și cu emitere de bon fiscal. Legea zice să ai un aparat fiscal pentru ca fiecare încasare să fie transmisă la ANAF. Investiția a fost de 1500 de lei, dintre care 1000 de lei echipamentul și 500 de lei suportul, respectiv service-ul. La noi nu este cazul scumpirii serviciilor din cauza aceasta. Cred că este o schimbare favorabilă pentru că ai un control mai bun de la distanță”, a spus Lucian de la Laundromat.

 

Ultima oră