S-a adoptat legea de instituiere a Zilei de Curăţenie Naţională

Camera Deputaților a adoptat, decizional, proiectul de lege prin care cea de-a treia zi de sâmbătă din luna septembrie va fi instituită ca „Ziua de Curățenie Națională”. Cu 223 de voturi „pentru”, 16 „contra” și 8 abțineri, legea va merge la promulgare.

Proiectul are ca scop promovarea responsabilității sociale a cetățenilor și autorităților publice, încurajând acțiunile de curățenie cu impact pozitiv asupra mediului, precum și colectarea separată și reciclarea deșeurilor. De asemenea, cu ocazia acestei zile, diverse instituții, inclusiv Parlamentul și Administrația Prezidențială, pot organiza activități culturale și educaționale pentru a promova bunele practici în curățarea mediului, relatează Digi24.

Senatorul UDMR, Tánczos Barna, a subliniat importanța acestei inițiative, afirmând că „nu vom avea o țară curată, dacă nu contribuim cu toții la acest lucru”. Proiectul a fost adoptat inițial de Senat pe 24 iunie, iar votul Camerei Deputaților a fost decisiv pentru implementarea acestei legi.

Ultima oră