Medicul Liliana Coldea contestă măsura arestului preventiv. E acuzată de luare de mită de la pacienți
Sursa: Facebook/Profil Public

Medicul Liliana Coldea din Sibiu, acuzat că a luat mită de la pacienți, a contestat măsura arestului preventiv. 

Liliana Coldea, fost manager la Spitalul Județean și Spitalul CF din Sibiu, a fost reținută, iar ulterior arestată preventiv fiind acuzată de săvârșirea a 13 infracțiuni de luare de mită. Medicul sibian nu a fost de acord cu măsura dispusă în 27 septembrie, astfel că a contestat-o. Potrivit deciziei magistraților, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Coldea va sta în spatele gratiilor timp de 30 de zile, până în 26 octombrie, atunci când vor fi dispuse noi măsuri. 

Liliana Coldea, medic primar cardiolog și medic primar medicină internă, este angajată la Spitalul Căi Ferate din Sibiu. Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada iunie – august 2024, ea ar fi luat de la pacienții consultați în spital atât bani, cât și bunuri, cu titlu de mită, pentru a facilita accesul acestora la servicii medicale. În total, este vorba despre 13 infracțiuni de luare de mită, sumele fiind cuprinse între 100 și 200 lei. 

Vă reamintim că Liliana Coldea a fost managerul Spitalului CF în perioada 2008-2020, cu o pauză scurtă între anii 2013-2014. Ea s-a aflat inclusiv la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență la începutul pandemiei, din mai până în noiembrie 2020. În vara acestui an, Coldea a candidat pe listele Partidului Ecologist Român pentru un loc în Consiliul Local. În prezent, Liliana Coldea este angajată la Spitalul CF și consulta pacienți și la o clinică privată. 

Ultima oră