Hoții dau iama în parcările din Șelimbăr. Doi bărbaţi surprinși încercând ușile mașinilor (video)

Furturile din mașini devin o problemă tot mai mare pentru sibieni, mai ales în zonele rezidențiale din Șelimbăr.

În data de 2 octombrie, în jurul orei 01:00, camerele de supraveghere instalate de locatari pe strada Ion Rațiu au surprins doi bărbaţi care încercau sistematic ușile mai multor autoturisme parcate, până au găsit mașini descuiate.

Imaginile surprinse arată cum suspecții verifică rând pe rând vehiculele, căutând o oportunitate pentru a intra într-unul dintre ele. În timp ce unele mașini erau bine securizate, aceștia au reușit să găsească autoturisme lăsate neîncuiate, de unde ar fi putut sustrage obiecte de valoare.

O problemă în creștere în comunitatea sibiană

Tot mai mulți locuitori din Sibiu și Șelimbăr au raportat cazuri similare în ultimele luni, subliniind o creștere îngrijorătoare a tentativelor de furt din autoturisme. Locatarii din zonele afectate se declară îngrijorați și cer măsuri sporite de securitate din partea autorităților.

„Am montat camere, dar nu ne mai simțim în siguranță”, a declarat unul dintre rezidenții de pe strada Ion Rațiu.

Măsuri de prevenție

Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter, a declarat că, până în prezent, la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, nu a fost înregistrată nicio plângere privind infracțiuni de furt din sau de autoturisme care să fi avut loc în perioada 1-2 octombrie, pe strada Ion Rațiu din Șelimbăr. Totodată, aceasta a subliniat importanța unor măsuri preventive pentru a nu deveni victima unor astfel de infracțiuni.

,,Parcați autovehiculul în locuri special amenajate, bine iluminate și supravegheate video;

Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;

În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor;

Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet;

Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi;

Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.”

Ultima oră