Fără paradă de 1 Decembrie la Sibiu. Prefectul explică de ce s-a anulat

Prefectul județului Sibiu, Crețu Mircea Dorin, a anunțat că parada tradițională de 1 Decembrie, organizată cu ocazia Zilei Naționale, nu va avea loc anul acesta.

Decizia vine în contextul desfășurării alegerilor parlamentare, programate pe aceeași dată.

„Pe 1 decembrie sigur nu va fi paradă. Se va respecta ce va fi pe țară, cum se va decide la nivel foarte înalt”, a declarat prefectul Crețu. Decizia este în conformitate cu reglementările naționale privind organizarea de evenimente publice în perioada alegerilor.

Fără paradă de 1 Decembrie la Sibiu. Prefectul explică de ce s-a anulat

Alegerile parlamentare coincid cu Ziua Națională

Alegerile parlamentare se vor desfășura pe 1 decembrie în toată țara, iar românii din diaspora vor putea vota atât pe 30 noiembrie, cât și pe 1 decembrie. Secțiile de votare se vor deschide la ora 7 dimineața, iar urnele se vor închide la ora 21:00. În situații excepționale, votarea poate fi prelungită până la ora 23:59, la decizia președintelui Biroului secției de votare.

Fără paradă de 1 Decembrie la Sibiu. Prefectul explică de ce s-a anulat

 

Această decizie de anulare a paradei vine în întâmpinarea provocărilor logistice legate de organizarea simultană a procesului electoral și evenimentelor publice dedicate Zilei Naționale.

Rămâne de văzut dacă la nivel național vor fi stabilite alternative sau alte forme de sărbătorire a Zilei Naționale, în funcție de deciziile luate de autoritățile centrale.

Ultima oră