Decizia Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu legată de trimiterea în judecată a lui Eugen Iordănescu
FOTO arhivă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a menținut decizia de trimitere în judecată a lui Eugen Iordănescu, asta după ce Curtea de Apel Alba Iulia a eliminat cele mai importante probe ale acuzării din rechizitoriu. 

Curtea de Apel Alba Iulia a decis în luna septembrie, în mod definitiv, eliminarea celor mai importante probe ale acuzării din rechizitoriu în dosarul de corupție ce îl vizează pe directorul Camerei de Comerț și Agricultură Sibiu, Eugen Iordănescu. Instanța a constatat că înregistrările dintre Iordănescu și șeful IPJ Sibiu, realizate în anul 2021, pentru organizarea flagrantului au fost „nelegale”, fiindcă tehnica de înregistrare din biroul chestorului a fost montată în afara unui cadru procesual. Toate conversațiile, considerate drept probe fundamentale ale acuzării, au fost declarate drept nelegale, a precizat avocatul lui Iordănescu într-un comunicat de presă. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a decis însă să mențină decizia de trimitere în judecată a directorului CCIA Sibiu. 

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a decis să mențină decizia de trimitere în judecată. Urmează ca judecătorul să mai dea o încheiere”, a precizat prim procurorul Mihaela Ruginosu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. 

Citește și: Infracțiunile pentru care a fost trimis în judecată Eugen Iordănescu

Ultima oră