Luna Septembrie la Consiliul Județean Sibiu: Programe pentru elevi, infrastructură modernizată și evenimente culturale

Consiliul Județean Sibiu a fost implicat într-o serie de inițiative și evenimente în luna septembrie 2024. Printre proiecte se numără inițiative culturale, de modernizare și legate de energie verde.

YouTube video

Începutul anului școlar a marcat debutul Programului „Lapte, corn”, prin care aproximativ 40.000 de preșcolari și elevi din județ au primit produse alimentare esențiale. Se oferă în cadrul instituției de învățământ lapte și corn de luni până miercuri, iar în zilele de joi și vineri, acestora le sunt oferite iaurt, biscuiți și mere.

De asemenea, Consiliul Județean continuă distribuția recipientelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor, încurajând astfel un comportament responsabil față de mediu. Au fost în total distribuite 19.797 de recipiente, dintre care 10.977 au ajuns la Avrig, 2.347, la Porumbacu de Jos, 1996 de bucăți la Turnu Roșu, 1.898 la Racovița, 1341 la Cârțișoara, 1238 la Cârța și 3.099 la Jina. Distribuirea continuă până la finalul lunii noiembrie.

Infrastructura județeană a fost, de asemenea, îmbunătățită, prin modernizarea drumului județean 143 B din satul Amnaș. A fost așternut un nou covor asflatic și de asemenea au fost realizate lucrări de, terasamente și acostamente, plombări, toaletare vegetație și marcaje rutiere.

În același timp, Consiliul Județean a avansat lucrările de eficientizare energetică a propriului sediu, situat pe strada General Magheru. În acest sens a fost montată și o macara turn pentru lucrările de reabilitare.

Sănătatea rămâne o prioritate, cu semnarea primelor contracte pentru dotarea Secției ATI Neonatale a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, contribuind astfel la îmbunătățirea condițiilor medicale pentru cei mai mici pacienți. Au fost achiziționate echipamente noi pentru 5 paturi existente, echipamente descreening pentru asfixie și hipotermie, mese de resuscitare și aparate pentru susținerea respirației

La Centrul de îngrijiri „Sfântul Nectarie” din Mediaș, peste 70 de adulți cu dizabilități au participat la cea de-a doua ediție a Exatlon-ului organizat de DGASPC Sibiu. Au participat beneficiari din centrele pentru adulți din Biertan, Dumbrăveni, Cisnădie, Agârbiciu, Tălmaciu și Mediaș.

Pe scena culturală, septembrie a adus evenimente remarcabile precum cea de-a 58-a ediție a Târgului Olarilor și turneul aniversar „Junii Sibiului 80 de ani” în Statele Unite. În plus, Parada „Amurgul Baroc” a ajuns în localitățile Săliște, Racovița, Avrig, Biertan, Agnita și Cisnădie, iar cea de-a 23-a ediție a Sibiu Opera Festival a oferit un adevărat regal pentru iubitorii muzicii de operă.

Consiliul Județean Sibiu și instituțiile din subordine au marcat 50 de ani de la inaugurarea drumului alpin Transfăgărășan printr-o serie de evenimente speciale. În plus, conceptul „Slowdown” a fost promovat ca o nouă abordare a turismului sustenabil, prietenos cu natura, invitând turiștii să se bucure de experiențe mai lente și mai profunde.

Congresul „Sibiu Cybersecurity Dialogues” a ajuns la ediția a 10-a, consolidând Sibiu ca un centru de referință pentru discuțiile despre securitatea cibernetică. În plan diplomatic, relațiile strânse dintre autoritățile locale din România și Republica Moldova au fost intensificate, pentru susținerea integrării în Uniunea Europeană.

Ultima oră