Eric de Oliveira s-a întors la Mediaș. Revine în fotbal

Fostul jucător de geniu al Gazului Metan, Eric de Oliveira (38 ani) se concentrează pe proiectul echipei de Liga 3 ACS Mediaș, care este lider în seria în care activează. 

După ce în vară s-a despărțit de Farul Constanța, unde ocupa postul de scouter, Eric de Oliveira se concentrează acum pe proiectul ACS Mediaș 2022, un club format după falimentul vechiului Gaz Metan.

Brazilianul este unul dintre membrii fondatori și va ocupa și o funcție și în cadrul clubului, urmând să fie numit coordonatorul Centrului de copii și juniori. În plus, Eric va da o mână de ajutor și la echipa de seniori, acolo unde ACS Mediaș are un start excelent de sezon.

Eric de Oliveira s-a întors la Mediaș. Revine în fotbal

”Chiar dacă am lucrat doi ani la Farul, mereu am fost cu gândul și la Mediaș, unde este casa mea. Mă voi ocupa de Centrul de juniori de la Mediaș, unde avem 400 de copii legitimați, trebuie să fim aproape de ei, dar voi ajuta și la echipa mare, acolo unde este Cosmin Vâtcă. La club sunt mulți foști jucători de la Mediaș, Buzean, Curtean, Vâtcă, Roșca, Dudiță, Hanc, Boaru, toți au un cuvânt de spus. Vom urmări jucători, dar vom încerca să vindem pe bani la Liga 1 sau chiar în străinătate. Cred că avem câțiva tineri jucători care pot face curând pasul la Superliga” a declarat Eric de Oliveira pentru Ora de Sibiu.

Eric de Oliveira s-a întors la Mediaș. Revine în fotbal

ACS Mediaș este surprinzător lider în Seria 7, acolo unde are 4 victorii și 1 egal după 5 etape disputate. După primele patru victorii contra unor adversari accesibili, echipa pregătită de Cosmin Vâtcă și-a arătat intențiile serioase în ultima etapă, când a remizat în deplasare, 0-0 cu Unirea Alba Iulia, principala favorită la câștigarea seriei.

Play-off-ul, primul obiectiv

Echipa de pe malul Târnavei Mari se anunță una din candidatele la play-off în cea mai puternică serie de Liga 3. ”Am început bine sezonul, după 4 meciuri ceva mai ușoare, acum vin probele de foc, urmează meciuri tari, dar echipa trebuie să aibă mentalitate de învingătoare. Noi avem încredere multă în băieți și ei în noi. Sper să o ținem tot așa, primul obiectiv este să încercăm să fim în play-of, apoi  vedem mai departe ce va fi. Încercăm să facem magie cu ce avem la dispoziție. Pentru promovare trebuie mai multe aspecte, avem nevoie de sprijin financiar, deocamdată știți că nu putem juca pe Stadionul Gaz Metan. Și degeaba promovezi în Liga 2, dacă nu ai bani” a susținut brazilianul.

Eric de Oliveira s-a întors la Mediaș. Revine în fotbal

Eric este cel mai bun marcator străin din campionatul românesc într-un clasament all time, cu 66 de goluri în 222 de meciuri jucate în Liga 1 pentru Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu, Viitorul Constanța și FC Voluntari.

”Părinții vor mai mult decât copiii”

Băiatul cel mic al lui Eric, Anthony joacă și el fotbal la grupele de copii ale ACS Mediaș și visează să calce pe urmele tatălui. ”Are 9 ani, are talent, dar acum cel mai important este să își trăiască copilăria. Cred că la noi asta este boala cea mare, se pune multă presiune pe cei mici, părinții vor mai mult la sport decât copiii. Vedem când va mai crește, după 13-14 ani el trebuie să își dea seama dacă vrea să facă fotbal sau nu” a mai spus Eric de Oliveira.

Eric s-a căsătorit cu handbalista Cosmina Dancu în 2011, cuplul având doi băieți, Deric (13 ani) și Anthony (9 ani). Băiatul cel mare, Deric joacă baschet.

CV Eric de Oliveira:

-A jucat, de-a lungul carierei, la Metropolitano, Gaz Metan, Karpety Lviv, Pandurii, Al-Ahli, Matsumoto Yamaga, Najran, Al-Markhiya, Viitorul și FC Voluntari.

-Are 66 de goluri în Liga 1, fiind primul în topul golgheterilor străini din istoria Ligii 1.

-A cucerit Cupa și Supercupa alături de Viitorul, în 2019.

Eric de Oliveira s-a întors la Mediaș. Revine în fotbal

 

 

Ultima oră