Spectacol despre individualitatea tinerilor între conformism și presiune socială, la Teatrul Gong

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă joi, 3 octombrie și vineri, 4 octombrie, de la orele 18:00, spectacolul invitat „Bestiar”, o producție Vanner Collective București. Ambele reprezentații vor fi urmate de o sesiune de discuții cu publicul, spectacolul fiind programat în mod special pentru adolescenți. 

Spectacolul „Bestiar” explorează profunzimile căutării de sine și a autenticității în fața conformismului și a așteptărilor societale. Producția are la bază un text dramatic nou, scris de Raluca Mănescu și  Denisa Nicolae, luând formă în urma unui laborator și a unor ateliere care au implicat adolescenți și studenți ai facultăților de Teatru din București, Constanța, Craiova și Sibiu în procesul de creație. Structurat ca o alegorie,  spectacolul are în centrul atenției patru „animale de sacrificiu”. Personajele umanizate ies din spațiul sigur al turmei al turmei în care s-au născut pentru a privi dincolo de gard. Ele luptă să spargă stereotipurile care le sunt asociate raselor de care aparțin și să-și împlinească visurile. Spectacolul pune accent pe importanța diversității si individualității, într-un mediu social care caută uniformizarea fizică în goana către recunoaștere și apreciere.

„Bestiar” este recomandat celor cu vârsta peste 12 ani și are o durată de aproximativ 1h30min. Spectacolul nu conține limbaj licențios, și nici scene de nuditate sau violență repetată. 

BESTIAR

Text de: Raluca Mănescu și Denisa Nicolae

Concept și direcție scenică: Denisa Nicolae

Cu: Ana Vînău, Adelin Tudorache, Maruca Băiașu, Costin Stăncioi, Răzvan Mîndruță
Coregrafie și mișcare scenică: Teodora Velescu

Scenografie: Șteff Chelaru
Sound design: Adrian Piciorea

Pregătire muzicală: Oana Pușcatu
Lighting design: Alexandros Raptis
Fotograf proiect: Matei Bumbuț
Psiholog consultant: Silvia Ciubotaru
Dramaturgie: Daria Ancuța
Asistență regie: Elena Tudorache

Spectacol produs de Vanner Collective

Co-produs de Teatrul Metropolis

Accesul publicului la acest spectacol se face gratuit, în limita locurilor disponibile. Rezervarea locurilor se poate face direct la sediul Agenției de Bilete a Teatrului „Gong” din str. Al. Odobescu 4, sau prin e-mail la ticketing(@)teatrulgong.ro. Vă rugăm să specificați numele dvs. și numărul de locuri necesar. Rezervările expiră cu 15 minute înainte de începerea reprezentației, iar confirmarea locurilor se face doar prin mesaj scris. 

Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.



Ultima oră