Pensionară din Sibiu, condamnată pentru consum de droguri

O pensionară în vârstă de 71 de ani a fost condamnată recent de magistrații Tribunalului Sibiu pentru că a deținut droguri de risc pentru consum propriu. 

Sibianca, în vârstă de 71 de ani, a intrat în atenția oamenilor legii, fiind cercetată pentru consum de droguri. Aceștia au pătruns în locuința și în imobilele deținute de femeie în luna noiembrie a anului trecut și au efectuat mai multe percheziții. Lucrătorii DIICOT au găsit în casa pensionarei droguri de risc. 

Ce a ridicat DIICOT din casa pensionarei 

Drogurile pe care le-au găsit anchetatorii în locuința pensionarei din Sibiu erau medicamente ce conțin o substanță activă încadrată în clasa drogurilor de risc. Mai exact, femeia avea în casă o cutie de Alprazolam și una de Xanax, în total 60 de comprimate, pe care le lua din anul 2019, când a fost diagnosticată cu tulburare de anxietate generalizată. Femeii îi fusese recomandat de către medic acest tratament la finalul anului 2019, pentru o perioadă de 6 luni. 

DIICOT a constatat însă că femeia nu mai avea prescripție medicală pentru pastilele găsite în casă, motiv pentru care sibianca a fost cercetată pentru consum de droguri. 

„În drept, fapta inculpatei, care în cursul lunii noiembrie 2023 a deținut la domiciliul său fără drept – cu depășirea prescripției medicale curente eliberate de medicul specialist, în vederea propriului consum, o cutie de Alprazolam conținând trei blistere a câte zece comprimate fiecare (total 30 de comprimate) și o cutie XANAX conținând trei blistere a câte zece comprimate fiecare (total 30 de comprimate), medicamente care au ca și substanță activă ALPRAZOLAM, bunurile mai sus descrise fiind găsite cu prilejul percheziției domiciliare efectuate în data de 16.11.2023, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

În timpul audierii, femeia a uzat de dreptul la tăcere, iar ulterior a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul, acceptând încadrarea juridică. În urmă cu câteva zile, ea a fost condamnată de magistrați pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept. Pedeapsa dată a constat într-o amendă penală de 1.200 lei. 

Ultima oră