Întâlnire la Sibiu a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (foto)

Membrii Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova au participat, timp de trei zile, la Adunarea Generală a organizației, găzduită de Continental Forum Sibiu. Evenimentul a reunit autorități locale din ambele țări, subliniind importanța colaborării între comunitățile de pe ambele maluri ale Prutului.

Întâlnire la Sibiu a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (foto)

Județul Sibiu beneficiază deja de parteneriate cu raioanele Dondușeni, Criuleni, Strășeni și Soroca, iar colaborările continuă să se dezvolte la nivel local, între comune din județul Sibiu și cele din Republica Moldova. Daniela Cimpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu, a declarat: „Cred în viitorul comun al României și al Republicii Moldova, întrucât românii sunt „acasă” pe ambele maluri ale Prutului.”

Cimpean a subliniat, de asemenea, importanța integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, afirmând că aceasta trebuie să fie următorul mare pas pentru autoritățile de la Chișinău. În calitate de membră a Conferinței Autorităților Regionale și Locale pentru Parteneriatul Estic (CORLEAP), din cadrul Comitetului European al Regiunilor, ea și-a exprimat angajamentul de a susține acest demers în fața autorităților de la Bruxelles.

Întâlnire la Sibiu a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (foto) Întâlnire la Sibiu a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (foto) Întâlnire la Sibiu a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (foto) Întâlnire la Sibiu a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (foto) Întâlnire la Sibiu a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (foto)

Ultima oră