Cinci tineri artiști din București și Cluj-Napoca au susținut recitaluri de arii din opere celebre în spații neconvenționale din Sibiu

Cinci tineri artiști invitați din București și Cluj-Napoca au susținut recitaluri de arii din opere celebre în spații neconvenționale, în deschiderea Sibiu Opera Festival.  

Take an Opera Break s-a desfășurat, anul acesta, în perioada 26-28 septembrie, iar protagoniștii ediției au fost soprana Anastasia Türköz, mezzosoprana Theona Iurcovschi, tenorul Andrei Petruș, baritonul Tamas Fazakas și pianista Bianca Murariu.

Seria recitalurilor a început la Centrul de Informare Turistică din Piața Mare, a continuat la înălțime – la propriu și la figurat – pe terasa panoramică a Bibliotecii Județene Astra, apoi tinerii artiști i-au surprins pe consilierii județeni, aducând armonie în sala de ședințe.

În cea de a doua zi a manifestării, arii din opere celebre au răsunat în grădina Consulatului Germaniei, unde doamna consul Kerstin Jahn și angajații misiunii diplomatice au fost purtați într-o minunată călătorie muzicală prin Germania, Spania, Italia și înapoi în România. Scena următorului moment muzical a fost un spațiu în care rafinamentul se îmbină cu înalta tehnologie: Autoklass | Official Home of Mercedes-Benz – partener de mobilitate Sibiu Opera Festival.

Opera a coborât în stradă, sâmbătă după-amiază, gata să-i întâmpine pe sibieni pentru o clipă de răgaz în tumultul cotidian, chiar în stația de autobuz din vecinătatea Sălii Thalia. Apoi a poposit în inima Sibiului, pe pietonala Nicolae Bălcescu, în fața Hotelului „Împăratul Romanilor”, spre bucuria sutelor de localnici și turiști care s-au oprit să-i admire pe Anastasia, Theona, Andrei, Tamas și Bianca. Ultima stație a periplului artistic inedit a fost pe esplanada Filarmonicii, aflată pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu. Și aici, un public numeros i-a răsplătit pe tinerii muzicieni cu binemeritate aplauze.

Ultima oră