Centrul Mediașului reînviat de evenimentele din ultimele weekend-uri - Oktoberfest și Weinfest

Mediașul a vibrat sub semnul berii artizanale, al mâncărurilor tradiționale bavareze și al unei atmosfere de poveste, odată cu prima ediție a Oktoberfest Boutique Mediaș, defășurată în weekend-ul abia încheiat. evenimentul a avut loc la o săptămână după Weinfest, un festival deja consacrat la Mediaș.

Castelul, transformat într-un loc de poveste, a fost gazda perfectă pentru acest festival unic, unde mirosul de covrigi proaspăt copți și sunetele muzicii ambientale au atras atât localnici, cât și turiști, oferind un spectacol de bucurie și culoare. Berea artizanală și preparatele delicioase au fost ingredientele care au adus laolaltă prieteni vechi și noi, într-o atmosferă autentică, unde toată lumea a simțit bucuria simplă a momentului.

Citește și: Mediaș – The core of Transylvania – Noua strategie de promovare turistică lansată la Weinfest

Participarea a fost numeroasă, medieșenii și turiștii răspunzând cu entuziasm invitației de a se bucura de un weekend diferit, plin de veselie și voie bună. Imaginile surprinse la fața locului reflectă perfect zâmbetele și buna dispoziție, demonstrând că acest eveniment a fost mai mult decât un festival – a fost un prilej de socializare și de relaxare în compania unor oameni dragi.

Printre momentele memorabile s-a numărat concertul corului din Halle, Germania, care a umplut biserica din castel cu acorduri impresionante, adăugând un strop de magie serii de vineri. Accesul la eveniment s-a făcut pe bază de donație, din care o parte a fost folosită pentru consumație, oferind astfel participanților o experiență completă și accesibilă.

Evenimentul a fost organizat de Asociația pentru Reconstrucția Vechii Metropole de Vin a Transilvaniei, Asociația Pusteblume Mediaș, FDGR Mediaș și Asociația Locului Natal, care au reușit să creeze un spațiu de socializare vibrant, unde prietenii și familiile s-au putut bucura de activități diverse și de o atmosferă autentică. Organizatorii au adus împreună oameni cu drag de bere bună, muzică și tradiție, transformând castelul într-un veritabil punct de întâlnire pentru iubitorii de astfel de evenimente.

Oktoberfest Boutique Mediaș promite să devină o tradiție pentru oraș, iar această primă ediție și-a câștigat deja un loc în inimile celor prezenți, reușind să aducă laolaltă comunitatea și să creeze amintiri de neuitat.

Galerie foto publicată pe Facebook de Bogdan Nicolae

Ultima oră