Ploi torențiale și vijelii în județul Sibiu

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări de cod galben și portocaliu valabile în județul Sibiu. Sunt așteptate ploi torențiale și vijelii începând de duminică. 

Potrivit meteorologilor, cea mai mare parte a județului Sibiu se va afla, începând de duminică, de la ora 10:00, și până luni la ora 22:00, sub atenționare de cod galben. Printre fenomenele vizate se numără instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ și intensificări  ale vântului. 

„În intervalul menționat, aversele se vor extinde în toată țara, dinspre vest către est. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și local de peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45…65 km/h. În Moldova și estul Munteniei temporar vor fi și rafale de peste 70 km/h”, spun meteorologii. 

În toată țara vremea se va răci accentuat, iar la munte, la altitudini de peste 1.700 metri, vor fi precipitații sub formă de ploaie și ninsoare. 

Ploi torențiale și vijelii în județul Sibiu

De asemenea, o parte din județul Sibiu se află sub atenționare de cod portocaliu în perioada 29 septembrie, ora 10 – 30 septembrie, ora 12. Sunt așteptate ploi torențiale și abundente. „În intervalul menționat, în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei precum și în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…90 l/mp și izolat de peste 100 l/mp”, anunță meteorologii.

Ultima oră