Un portar ghanez se antrenează cu FC Hermanstadt

Portarul ghanez Obed Ankrah (21 ani) se antrenează de câteva zile cu echipa mare a FC Hermannstadt. 

Sibienii au adus luna trecută trei fotbaliști de la „African Talent Academy”  din Accra (Ghana), cei mai buni din generația lor. Portarul Obed Ankrah (21) ani se antrenează deja cu echipa mare, pentru a fi evaluat, în timp ce mijlocașii Patrick Ntim și John Mensah sunt deocamdată la echipa U 19 a celor de la FC Hermannstadt.

CITEȘTE ȘI: FC Hermannstadt i-a propus prelungirea contractului lui Măldărășanu. Ce răspuns a dat antrenorul (video)

”Portarul are un joc de picior bun, este foarte mobil, eu mă uit la asta, dacă fac o diferență între doi portari de valori apropiate, îl aleg pe cel cu joc de picior mai bun. Are mult de lucru, a intrat pe mâna lui Florin Berța. Ceilalți doi probabil vor merge să joace la Liga 4” a spus antrenorul principal al sibienilor, Marius Măldărășanu. Ntim și Mensah pot fi legitimați ca amatori la județ.

CITEȘTE ȘI: Măldărășanu știe cum poate Sibiul să ia 3 puncte cu Petrolul. A găsit slăbiciunile adversarilor (video)

FC Hermannstadt are lista A de jucători plină și mai poate legitima doar underi. Portarul Ankrah (FOTO) ar putea fi împrumutat la iarnă la o echipă de eșalon inferior, unde să aibă ocazia să joace. Este greu ca el să rămână perioada următoare la Sibiu, acolo unde Căbuz și Muțiu duc o luptă acerbă pentru titularizare, iar I. Pop așteaptă și el o șansă.

Lansat și el de la Accademia Accra, fostul jucător al FC Hermannstadt, Baba Alhassan spune că mulți tineri jucători ghanezi au talent, dar nu primesc șanse.  ”Sunt mulți tineri acolo care așteaptă o șansă și poate nu o primesc niciodată. Să știi că sunt multe talente acolo, mulți ar putea avea cariere bune dacă ar prinde un context favorabil. Când merg acasă, jucăm împreună și simt că-mi pare rău pentru ei că n-au avut șansa mea” crede Baba Alhasssan.

Un portar ghanez se antrenează cu FC Hermanstadt

 

Ultima oră