Fosta directoare de la spitalul CF Sibiu, reținută. Liliana Coldea, acuzată de luare de mită
Sursa: Facebook Liliana Coldea

Un medic din Sibiu, fost director de spital, a fost reținut de oamenii legii pentru că a luat mită de la pacienți. 

O femeie în vârstă de 52 de ani, medic la Spitalul CFR din Sibiu, a fost reținută joi de polițiști pentru luare de mită. Potrivit surselor Ora de Sibiu, este vorba despre Liliana Coldea, fost director al Spitalului CF și Spitalului Județean. 

Citește și: Cine este Liliana Coldea, medicul reținut pentru luare de mită

„În data de 26.09.2024 procurorul a dispus reţinerea unui medic în vârstă de 52 de ani, pentru săvârşirea a 13 infracţiuni de luare de mită, prev. de art. 289 alin.1 C.penal, raportat la art. 6 din legea nr. 78/2000. Din probatoriul administrat până în prezent rezultă că în perioada iunie-august 2024, inculpata, în calitate de medic în cadrul Spitalului General C.F. Sibiu, a primit bani şi bunuri cu titlu de mită, din partea pacienților sau aparținătorilor acestora, atât pentru facilitarea accesului la servicii medicale, dar și ulterior îndeplinirii acestor servicii”, spune prim procurorul Mihaela Ruginosu, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.Fosta directoare de la spitalul CF Sibiu, reținută. Liliana Coldea, acuzată de luare de mită

În prezent se efectuează audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu urmând ca în cursul acestei zile procurorul să decidă cu privire la măsurile ce vor fi luate în continuare.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu şi Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

Ultima oră