Cod galben și portocaliu de vreme rea la Sibiu. Scad și temperaturile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteorologică pentru weekendul 29 septembrie – 30 septembrie, valabilă în întreaga țară. În acest interval, se vor înregistra fenomene de instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

Detalii despre avertizări:

  • Cod Galben: Valabil din 29 septembrie, ora 10, până pe 30 septembrie, ora 22. Aversele vor avansa dinspre vest către est, cu cantități de apă între 25 și 40 l/mp, iar local vor depăși 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu rafale de 45-65 km/h, iar în Moldova și estul Munteniei se pot înregistra rafale de peste 70 km/h. Temperaturile vor scădea accentuat, iar la altitudini de peste 1700 m în Carpații Orientali se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.
  • Cod Portocaliu: Valabil din 29 septembrie, ora 10, până pe 30 septembrie, ora 12. Nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali și Orientali vor fi afectate de ploi torențiale. Cantitățile de apă vor ajunge la 50-90 l/mp, izolat depășind 100 l/mp.

ANM va actualiza avertizările în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice. Cetățenii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție și să urmărească informațiile oficiale.

Cod galben și portocaliu de vreme rea la Sibiu. Scad și temperaturile

Ultima oră