Cine este Liliana Coldea, medicul reținut pentru luare de mită. A fost șefă la două mari spitale din Sibiu
Sursa: Facebook/Profil Public

Medicul Liliana Coldea a ajuns atenția oamenilor legii pentru luare de mită. Fostul manager al Spitalului CF și Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu se află vineri la audieri, urmând ca procurorii să dispună o primă măsură. 

Liliana Coldea, în prezent medic la Spitalul CF din Sibiu, a fost reținută joi de polițiști, fiind acuzată de luare de mită. Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada iunie – august 2024, aceasta ar fi luat de la pacienții consultați în spital atât bani, cât și bunuri, cu titlu de mită, pentru a facilita accesul la servicii medicale. 

Coldea este audiată vineri de procurori, urmând să fie luată o primă măsură în cazul ei. 

Cine este Liliana Coldea

Liliana Coldea, în vârstă de 52 de ani, este medic primar cardiolog și medic primar în medicină internă.

Din anul 2008 și până în 2020, Coldea a fost managerul Spitalului CF din Sibiu, cu o pauză scurtă în perioada 2013-2014. În prezent, ea este angajată la acest spital, unde ar fi fost prinsă luând mită. 

Coldea a fost inclusiv managerul celui mai mare spital din județul Sibiu. Ea s-a fost la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) la începutul pandemiei, pentru câteva luni, din mai până în noiembrie 2020, după care a decis să demisioneze. 

În vara acestui an, ea a intrat în politică și a candidat pe listele Partidului Ecologist Român pentru un post în Consiliul Local. 

Ultima oră