Blocuri într-un cartier de case din Sibiu, în ciuda nemulțumirilor sibienilor din zonă
Sursa: Google Maps

Zece blocuri se vor construi într-un cartier de case din Sibiu. Proiectul noului complex s-a aflat în dezbatere publică anul trecut, iar sibienii care locuiesc în zonă s-au arătat împotriva lui. Dezvoltatorul așteaptă acum avizul de la Agenția pentru Protecția Mediului. 

Un complex de blocuri va fi dezvoltat în cartierul Veteranilor de Război, în zona de nord a Sibiului, în apropiere de autostradă. Chiar dacă mai mulți sibieni s-au arătat împotriva acestui proiect, sesizările lor au fost rezolvate, proiectantul venind cu clarificări cu privire la aspectele care au generat nemulțumiri. Sesizările făceau referire, în principal, la traficul greu datorat de lipsa unei infrastructuri adaptate zonei în dezvoltare. Strada Grigore Baștan, cea pe care vor fi construite, în final, 10 blocuri, va fi modernizată și lărgită la 3 benzi, fiind amenajate inclusiv drumuri noi în zonă. Municipalitatea a dat undă verde proiectului în toamna anului trecut, iar recent, dezvoltatorul a depus la APM memoriul de prezentare în vederea obținerii autorizației de mediu. 

Zece blocuri cu 320 de apartamente

Cele 10 blocuri vor fi construite pe un teren aflat pe strada General Grigore Baștan și vor aveau un regim de înălțime D+P+2E+Er. În total, sunt propuse a se construi 320 de apartamente și două spații comerciale. Numărul locurilor de parcare va ajunge la 568, 290 dintre ele fiind amenajate în demisolul blocurilor, iar restul de 278, fiind supraterane. 

Pe terenul de 30.000 de metri pătrați vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, spații verzi, alei pietonale, dar și spații pentru sport și recreere. 

Valoarea investiției se ridică la 9,6 milioane de euro, iar perioada de implementare propusă este 2025-2028. 

Ultima oră