Soluția unui sibian pentru a scăpa de traficul infernal de pe Calea Cisnădiei

Sibienii care locuiesc în cartierul Arhitecților și lucrează în municipiul Sibiu sunt nevoiți să circule bară la bară pe Calea Cisnădiei la orele de vârf. Chiar dacă strada a fost lărgită, se formează în continuare ambuteiaje, șoferii înaintează cu dificultate și, în mod cert, pierd zeci de minute în trafic. Un cetățean are însă o soluție „salvatoare”. 

Problema traficului greu de pe Calea Cisnădiei ar putea fi rezolvată printr-o metodă simplă, folosită în mai multe orașe din țară și din străinătate, spune un cetățean, care a prezentat soluția în fața consilierilor locali. 

„Pentru Calea Cisnădiei vă propun un sistem de circulație reversibilă. Nu știu dacă ați auzit de el. Pe Calea Cisnădiei avem trei benzi între giratoriul de la strada Rahova și giratoriul de la Kaufland. Acest sistem presupune schimbarea benzii din mijloc, cea de lângă axul drumului, pe sensul celălalt pentru decongestionarea traficului la ore de vârf. Asta ar însemna ca dimineața să existe două benzi către oraș, iar seara să existe două benzi către Cisnădie. Lucrul acesta s-ar putea face prin marcaje sau prin panouri electronice care afișează o săgeată care să indice direcția. Mai sunt alte zone ale orașului unde propun acest sistem și le voi trimite pe adresa primăriei”, a spus Costel Ungureanu. 

Primarul Astrid Fodor a precizat că propunerea va fi analizată de specialiștii din cadrul comisiei de circulație, iar dacă soluția va fi potrivită, ea va fi implementată. 

Citește și: Lărgirea șoselei de pe Calea Cisnădiei, ineficientă. E la fel de aglomerat ca înainte

Ultima oră