Problemele semnalate de un consilier local la o plimbare prin centrul Sibiului. „Un turist a dat cu capul într-un panou pus prea jos”

Un consilier local a semnalat mai multe probleme pe care le-a observat la o plimbare prin centrul Sibiului. 

Consilierul Diana Mureșan (USR) a expus câteva probleme care îngreunează viața turiștilor și sibienilor care merg în centrul Sibiului. Prima dintre ele face referire la panourile care explică modalitatea de plată a taxei de parcare. „Panourile care explică modalitate de plată a taxelor de parcare din oraș sunt doar în limba română și adresez rugămintea direcției tehnice să completeze aceste panouri și cu explicații în limba engleză. M-am uitat în mai multe locuri. Doar pe automatele de parcare este un abțipild în engleză, în rest doar în română”, a spus Diana Mureșan.

Consilierul local spune că trotuarele trebuie organizate mai bine pentru a evita accidente nefericite. Spre exemplu, în unele zone, panourile și semnele de circulație amplasate pe stâlpi se află la o distanță mult prea mică de sol, iar pietonii riscă să se lovească la cap.

„O altă problemă este că semnele rutiere și alte panouri atașate stâlpilor din oraș se află la un nivel foarte jos, la nivelul capului. Chiar eu am trăit un episod mergând cu un grup de turiști, făcând un tur de oraș pe unul dintre trotuarele din centrul istoric. Turiștii se uitau la ce era în jur și unul dintre ei s-a lovit de unul dintre aceste panouri. Nu a pățit nimic, dar nu cred că este normal să se întâmple așa ceva. Deci, vă rog, dacă se poate, să fie verificată înălțimea acestor panouri și să fie un pic mai ridicate, mai ales pe trotuarele unde este puțin loc. Cred că trebuie o organizare mai bună a panourilor în general în oraș. Avem pe strada Magheru, de exemplu, lângă Liceul Gheorghe Lazăr, unde sunt parcările acelea, sunt cred că 7 sau 8 panouri pentru fiecare parcare. Cred că poate fi redus numărul. (…) Deci, cumva să organizăm mai bine trotuarele pentru pietoni, în primul rând”, a adăugat Mureșan.

Ultima oră