elevi scoala liceu
foto: arhivă

Ministerul Educației a modificat recent Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul 2024-2025, fără a face un anunț prealabil, schimbările fiind publicate în Monitorul Oficial la doar trei săptămâni după începerea noului an școlar.

Elevii trebuie acum să îndeplinească noi criterii stricte pentru a putea beneficia de bursele de excelență, merit, reziliență sau tehnologice, scrie presa națională.

Una dintre principalele condiții este ca elevii să fi încheiat anul anterior cu media 10 la purtare sau cu calificativul „Foarte Bine”. De asemenea, numărul de absențe nemotivate devine un factor esențial: dacă un elev acumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună, va pierde dreptul la bursă pentru luna respectivă.

Modificările vin în urma unui Ordin de Ministru publicat recent, care elimină contradicțiile existente în Metodologia anterioară. Până acum, aceasta stipula că doar elevii cu 10 la purtare primesc bursă, în timp ce un alt articol menționa că și cei cu media la purtare de cel puțin 7 ar putea beneficia de aceste burse. Noua metodologie clarifică și înăsprește regulile, asigurând că elevii care doresc să primească burse trebuie să respecte cu strictețe normele de conduită și prezență la cursuri.

Ultima oră