Două tinere cer desființarea insulelor rutiere de pe DN1, după ce părinții lor au murit într-un accident

Două tinere au realizat o petiție online prin care cer Ministerului Transporturilor și CNAIR să desființeze scuarurile rutiere de tip bordură de pe DN1, după ce părinții lor au murit într-un cumplit accident de mașină.

Petiția pentru desființeze scuarurile rutiere de tip bordură de pe DN1 a fost semnată în prezent de aproape 1500 de persoane. De la instalarea scuarurilor, au avut loc în jur de 1500 de victime în accidente pe DN1, între Brașov și Sibiu.

„Stimați reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și CNAIR, precum și toți care sunteți interesați și vreți să se schimbe ceva,

Scriu această petiție cu inima plină de durere și speranță, în numele meu și al tuturor celor care și-au pierdut oameni dragi în accidente pe DN1. Eu însămi am fost victima unui astfel de accident tragic. Într-o zi fatidică, un TIR s-a urcat pe unul dintre scuarurile prost amplasate de pe DN1, șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind violent mașina noastră. În acel accident, mi-am pierdut ambii părinți. Într-o clipă, viața mea și a surorii mele minore s-a schimbat pentru totdeauna. Am rămas singure, cu un gol imens în sufletele noastre.

Vezi și: Grav accident rutier pe DN1 în Porumbacu de Jos. Două persoane au murit pe loc, iar alte 3 au fost rănite (foto)

Din păcate, nu suntem singurele care trecem printr-o asemenea tragedie. De la instalarea acestor scuaruri, au avut loc în jur de 1500 de victime în accidente pe DN1 (Brasov-Sibiu). Aceste structuri nu doar că nu aduc niciun beneficiu clar traficului, dar cauzează accidente mortale, distrugând vieți și familii.

Prin această petiție, fac un apel disperat la autoritățile competente să: desființeze imediat scuarurile rutiere de pe DN1, care pun în pericol viața a mii de oameni nevinovați; să implementeze soluții alternative pentru a gestiona traficul, fără a compromite siguranța participanților la trafic și să prioritizeze siguranța cetățenilor, prevenind alte tragedii inutile.

Pierderile pe care le-am suferit nu pot fi înlocuite, dar împreună putem face un pas important pentru a preveni alte tragedii. Niciun alt copil nu ar trebui să-și piardă părinții din cauza unor greșeli de infrastructură. Nicio familie nu ar trebui să treacă prin durerea și suferința pe care le-am trăit eu și sora mea”, se arată în petiția semnată de peste 1.400 de persoane.

Ultima oră