Termen nou pentru finalizarea căii ferate Mediaș-Sibiu. Navetiștii ar putea beneficia de o linie de autobuz după licitarea traseului
Sursa foto: Facebook/Claudiu Mureșan
Cursele CFR între Sibiu și Mediaș vor fi reluate însă doar la începutul lunii decembrie, anunță senatorul sibian Claudiu Mureșan.

Reabilitarea linii de cale ferată ar fi trebuit să fie gata în 9 august, însă luna septembrie se apropie de final iar traficul rutier este în continuare afectat. Sute de locuitori din nordul județului Sibiu sunt afectați de anularea mai multor curse ale trenurilor CFR pe o parte din tronsonul Mediaș – Sibiu. Atât elevii care vin la școală în Sibiu, cât și sibienii care lucrează în municipiu circulă cu trenul privat până la Loamneș și cu autobuzul până la Sibiu, însă numărul microbuzelor nu face față cereri.

Senatorul sibian, Claudiu Mureșan, anunță într-o postare pe facebook că „reprezentanții CFR Infrastructură au înaintat un nou termen către CFR Călători, respectiv 10 decembrie 2024, iar licitația pentru transport cu autobuzul al călătorilor, pe perioada desfășurării lucrărilor, poate acum să fie organizată, așa cum prevede legea”.

Termen nou pentru finalizarea căii ferate Mediaș-Sibiu. Navetiștii ar putea beneficia de o linie de autobuz după licitarea traseului
Sursa foto: Facebook/Claudiu Mureșan

Citește și: Coșmarul navetiștilor după ce CFR a scos autobuzele care suplineau transportul între Sibiu și Mediaș. Călător: „Ne pierdem locurile de muncă”

Senatorul sibian spune că prelungirea înțelegerii între CFR și firma Transmixt, care punea la dispoziție autobuzele nu a fost posibilă, prin urmare firmele de transport în comun interesate de rutele în cauză sunt așteptate la Regionala Brașov a CFR Călători pentru licitarea lucrărilor de transport în comun.

Ultima oră