Primăria va investi 30 de milioane de lei în parcuri pentru sibienii din Vasile Aaron
Sursa: Google Maps

Primăria va amenaja un coridor verde în cartierul Vasile Aaron, așa cum vrea să amenajeze în Tineretului. Zona va deveni o oază de relaxare pentru sibienii din cartier, proiectul constând în crearea unui loc de joacă pentru copii, alei de promenadă, zone pentru sport și foișoare. Investiția se apropie de 30 de milioane de lei. 

Municipalitatea va realiza un „coridor verde” în cartierul Vasile Aaron. Terenul este cuprins între străzile Oașa, Muncel și Semaforului și râul Valea Săpunului. Potrivit unui memoriu de prezentare depus la Agenția pentru Protecția Mediului, amplasamentul este împărțit în trei zone, care cumulează o suprafață totală de aproximativ 49.300 metri pătrați. 

„Obiectivul general al proiectului vizează crearea și extinderea coridoarelor verzi la nivelul municipiului, prin construcția și modernizarea acestora, spații verzi care vor îmbunătății furnizarea de servicii ecosistemice (îmbunătățirea biodiversității, protecția naturii, menținerea temperaturilor mai scăzute, îmbunătățirea calității aerului, vieții, etc). Pe lângă beneficiile preconizate pentru ecosistemul urban, zona proiectului va oferi un spațiu pentru cetățeni de recreere și de promenadă, potrivit pentru petrecerea timpului în aer liber și activităților specifice zonelor verzi”, se arată în memoriul întocmit de Agorapolis. 

Locuri de joacă, piste de biciclete, foișoare și spații pentru sport

Proiectul presupune amenajarea zonelor verzi din Vasile Aaron și extinderea acestora prin plantare de arbuști și arbori, dar și prin plantare cu plante perene și iarbă. De-a lungul culoarului creat vor fi amenajate inclusiv zone tematice: amenajări terapeutice, senzoriale și aromatice. De asemenea, vor fi create perdele forestiere, fâșii plantate și aliniamente de arbori. 

Potrivit datelor din memoriul de prezentare depus la APM, vor fi create locuri de joacă dotate cu echipamente din materiale ecologice, cât și spații de joacă pentru animalele de companie. Se vor amplasa bănci și foișoare, cât și pontoane și puncte de belvedere. Municipalitatea va crea inclusiv zone pentru sport, dar și piste de biciclete, fiind prevăzute a se realiza inclusiv grupuri sanitare și scene realizate din materiale reciclabile. 

Coridorul verde va fi supravegheat video și va fi prevăzut cu un sistem Wi-Fi. Valoarea totală a investiției se ridică la 29.374.598 lei. 

Municipalitatea va realiza, de asemenea, pe același model, un coridor verde și în cartierul Tineretului. DETALII AICI 

Ultima oră