Zi călduroasă marți la Sibiu. Vremea se încălzește treptat

Marți, 24 septembrie, vremea va fi mai caldă decât normal pentru această perioadă a anului, cu temperaturi maxime cuprinse între 23 și 30 de grade Celsius.

Cele mai ridicate valori se vor înregistra în sudul țării, în timp ce în estul Transilvaniei, minimele vor coborî până la 4 grade. Pe litoral, noaptea, temperaturile vor rămâne ridicate, ajungând până la 18 grade, scrie Antena3.

Cerul va fi variabil în cea mai mare parte a țării, însă în jumătatea de vest vor predomina înnorările temporare. În regiunile Banat, Crișana, Maramureș, dar și pe arii restrânse din Transilvania și Oltenia, sunt așteptate ploi în orele serii și pe parcursul nopții. Izolat, se vor înregistra descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp. Local, vântul va sufla slab până la moderat, însă în vest și în centrul țării, precum și la munte, vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 50-60 km/h, iar la altitudini mari, rafalele pot ajunge până la 80 km/h.

Pentru locuitorii din zonele montane, vremea va fi la fel de caldă, însă se așteaptă averse în masivele vestice și izolat în rest. În anumite zone, precipitațiile vor fi însoțite de descărcări electrice. Temperaturile vor rămâne plăcute în cursul zilei, însă pe timpul nopții, va apărea ceață în unele regiuni.

Ultima oră