Primăria nu mai schimbă numele străzii Spartacus, în urma nemulțumirilor sibienilor

Strada Spartacus ar fi urmat să se numească strada Dr. Carl Wolff. Decizia i-a nemulțumit însă pe sibienii care locuiesc acolo, motiv pentru care primarul Astrid Fodor a decis să retragă proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței de joi. 

Sibienii care locuiesc pe Spartacus nu și-au dorit ca strada lor să primească alt nume și au transmis nemulțumirile lor către municipalitate. Astfel, primarul Astrid Fodor a decis să retragă proiectul care prevedea modificarea denumirii în strada Dr. Carl Wolff de pe ordinea de zi a ședinței ordinare de joi. 

„Am luat act de nemulțumirea cetățenilor de pe str. Spartacus cu privire la schimbarea denumirii acesteia în str. Dr. Carl Wolff. În acest context, am purtat discuții cu președintele „Asociației Dr. Carl Wolff Sibiu” și al „Asociației Carl Wolff, Clubul economic al oamenilor de afaceri transilvăneni în Germania” , domnul Reinhold J. Sauer, persoana care a transmis propunerea de a denumi o stradă din Sibiu cu numele acestei mari personalități sibiene, și am convenit ca această denumire să fie acordată unei străzi noi care se va crea în Sibiu. Prin urmare, voi retrage de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sibiu proiectul de hotărâre care se referă la strada Spartacus. Voi reveni însă cu un nou proiect atunci când vom avea de denumit o stradă nouă, considerând că este o propunere bună, pe care o susțin datorită contribuției considerabile pe care Dr. Carl Wolff a avut-o în dezvoltarea Sibiului”, a precizat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ultima oră