Prefectul Sibiului, anunț important pentru toți ciobanii din județ: “Sper să rămână așa lucrurile” (video)
Sursa foto: Antena 3 CNN

Zeci de crescători de ovine au protestat luni, în Piața Victoriei, împotriva măsurilor luate de autorități pentru a opri extinderea pestei la micile rumegătoare. Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, îi calmează pe ciobanii din județul Sibiu, spunând că, la momentul de față, în județul Sibiu nu sunt focare de pestă la oi.

Un protest de amploare are loc luni în Piața Victoriei față de măsurile luate de autorități pentru a opri extinderea pestei la oi. Din cauza evoluției pestei rumegătoarelor mici, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a acționat pentru a limita răspândirea virusului, printre care și restricții cu privire la transportul ovinelor. Drept urmare, crescătorii de ovine și-au exprimat nemulțumirea față de măsurile luate. (DETALII AICI)

Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, spune că în județul Sibiu nu sunt focare de pestă la micile rumegătoare. „Mă bucur că încă nu avem în județul Sibiu această problemă. Este de interes național și trebuie să privim cu foarte mare seriozitate această situație, astfel încât să luăm măsurile cele mai bune pentru a nu rămâne fără aceste animale. Nu există focare de pestă la micile rumegătoare în județul Sibiu și sper să rămână așa”, a declarat prefectul Sibiului, Mircea Crețu.

În acest context au fost luate o serie de măsuri printre care DSVSA Sibiu are rolul de a asigura resursa necesară de personal medical veterinar specializat și competent  în scopul intervenției rapide în situațiile semnalate de Poliția Locală, Inspectoratul de Politie al județului Sibiu, Biroul de Poliție A1 RM. Vâlcea – Deva. Medicul veterinar desemnat are obligația de a se prezenta la locația unde a fost dispusă măsura reținerii, în maxim 1 oră.

 

Ultima oră