parc în cartierul tineretului întins pe aproape 3 hectare. amenajarea lui va costa 15,6 milioane lei
Sursa: Google Maps

Municipalitatea vrea să amenajeze un coridor verde pentru relaxare în natură în cartierul Tineretului din Sibiu. Proiectul presupune crearea de locuri de joacă pentru copii și animale, alei de promenadă, grădini senzoriale, terenuri de sport și spații pentru fitness. 

parc în cartierul tineretului întins pe aproape 3 hectare. amenajarea lui va costa 15,6 milioane lei

Despre proiectul privind construcția, modernizarea și extinderea spațiilor verzi din cartierul Tineretului s-a vorbit prima dată în campania electorală de anul acesta. Administrația FDGR anunța atunci că are în plan să realizeze un „coridor verde” în acest cartier. „Vom crea locuri de joacă pentru copii și animale, alei de promenadă, grădini senzoriale și de ploaie, terenuri de sport și spații pentru fitness, inclusiv prin amplasarea unui mobilier urban corespunzător”, spuneau reprezentanții FDGR. 

Proiectul a ajuns acum la Agenția pentru Protecția Mediului în vederea obținerii autorizației necesare. 

Coridor verde în cartierul Tineretului. Cu locuri de joacă, terenuri de sport și alei de promenadă 

Coridorul verde va fi amenajat în nordul municipiului, în zona cartierului Tineretului, între străzile Madrid, Berlin, Londra, Roma, Deventer, Lisabona și Boticelli. Terenul, în suprafață de aproape 3 hectare, este traversat de Pârâul Rossbach, care va fi integrat în coridor. „(…) Pe lângă beneficiile preconizate pentru ecosistemul urban, proiectul va oferi un spațiu pentru cetățeni de recreere și de promenadă, potrivit pentru petrecerea timpului în aer liber și activităților specifice zonelor verzi”, se precizează în memoriul de prezentare întocmit de firma Agorapolis. 

parc în cartierul tineretului întins pe aproape 3 hectare. amenajarea lui va costa 15,6 milioane lei
Concept coridor verde Cartierul Tineretului

Proiectul va presupune practic amenajarea spațiilor verzi prin plantarea cu plante perene autohtone, prin lucrări de înierbare și plantare de arbori și arbuști. Se vor crea zone tematice: amenajări terapeutice, senzoriale și aromatice și se vor crea culoare de protecție față de infrastructura tehnică a zonei prin crearea de perdele forestiere, fâșii plantate și aliniamente cu arbori. Se vor crea inclusiv sisteme de drenaj durabile, precum pavaje permeabile, iazuri de retenții și alte soluții de colectare a apei pluviale. 

Vor fi amenajate alei pietonale, din materiale prietenoase cu mediul, ce se vor dota cu mobilier urban confecționat din materiale ecologice (bănci, coșuri de gunoi, suporturi pentru biciclete). Zona va fi adaptată inclusiv nevoilor persoanelor cu dizabilități, fiind create și trasee pentru persoanele nevăzătoare. 

Vor fi instalate un sistem de supraveghere video și unul Wi-Fi, cișmele de apă, sisteme de irigații și vor fi create pontoane și puncte de belvedere. 

Pe același teren vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, dar și pentru animalele de companie, cât și o zonă pentru desfășurarea activităților sportive de tip calisthenics. 

Valoarea investiției se ridică la 15.625.402 lei, perioada de implementare propusă fiind de 24 de luni. 

Ultima oră