Cocaină în valoare de 7 milioane euro ascunsă în lăzi cu banane, descoperită de angajații unui supermarket (foto)
foto Profimedia

Zeci de kilograme de cocaină au fost descoperite ascunse în lăzi de banane într-un lanț de supermarketuri discount din Germania, într-o operațiune ce a șocat atât autoritățile, cât și angajații, scrie Digi24.

Poliția a anunțat luni că drogurile, în valoare estimată de aproximativ 7 milioane de euro, au fost găsite în mai multe magazine din vestul landului Renania de Nord-Westfalia, inclusiv în orașele Mönchengladbach, Duisburg, Krefeld, Viersen, Heinsberg și Neuss.

Descoperirea a fost făcută inițial de angajații unui magazin din Mönchengladbach, pe 10 septembrie, când aceștia au observat pachete suspecte ascunse printre bananele proaspete. Ceea ce părea o simplă livrare de fructe s-a dovedit a fi o ascunzătoare pentru droguri. Ulterior, în aceeași zi, pachete similare de cocaină au fost descoperite și în alte magazine din rețeaua de discount, indicând o posibilă eroare în lanțul de distribuție.

Potrivit poliției din Mönchengladbach, anchetatorii cred că supermarketul nu era destinatarul corect al livrării de cocaină, ci că drogurile au ajuns acolo din greșeală. Poliția a declarat că transportul de droguri provenea probabil din America de Sud și că lăzile de banane au fost aduse inițial în portul belgian Antwerp, înainte de a fi distribuite în Germania.

Autoritățile desfășoară o anchetă amplă pentru a stabili cum a fost posibil ca un transport atât de mare de droguri să ajungă în supermarketuri și cine sunt cei responsabili. Poliția nu a dezvăluit numele lanțului de supermarketuri implicat, însă investighează posibilele legături cu grupări internaționale de trafic de droguri.

Cocaină în valoare de 7 milioane euro ascunsă în lăzi cu banane, descoperită de angajații unui supermarket (foto)
foto Profimedia

Ultima oră