Câți metri cubi de pădure s-au tăiat ilegal în 2023 în județul Sibiu

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural, Garda Forestieră Brașov a prezentat un raport în ceea ce privește tăierea ilegală de arbori în județul Sibiu.

Potrivit Gărzii Forestiere Brașov, 13 metri cubi de arbori au fost tăiați ilegal în decursul anului trecut. Mai exact, în urma controalelor desfășurate pe teren de către Direcția de Control al Regimului Silvic, au fost descoperite șapte infracțiuni de tăiere ilegală a lemnului și au fost date 19 sancțiuni.

De asemenea, au fost efectuate 23 de controale de exploatare executate, iar 18 persoane au fost sancționate. Cât despre controlul circulației materialelor lemnoase, spațiile de prelucrare, depozitare și comercializare, au fost aplicate 51 de sancțiuni și a fost confiscat 389 metri cubi de material lemnos.

Fondul forestier arondat județului Sibiu constă în 23 de ocoale Silvice dintre care: 17 ocoale silvice cu sediul în raza de competență a Serviciului Gărzii Forestiere județene Sibiu și șase Ocoale Silvice cu sediul în afara razei de competență a Serviciului Gărzii Forestiere județene Sibiu.

 

Ultima oră