Policlinica Stomatologică de pe Bâlea modernizată de către Consiliul Județean printr-o investiție de aproape 10 milioane lei
Screenshot

Consiliul Județean Sibiu va discuta în ședința din 26 septembrie 2024 un proiect important pentru oraș: renovarea energetică a Policlinicii Stomatologice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Acest proiect face parte din Programul „Regiunea Centru” 2021-2027 și vizează modernizarea clădirii pentru a fi mai eficientă din punct de vedere energetic.

Policlinica este situată pe Bulevardul Corneliu Coposu. Aceasta are nevoie de reabilitare pentru a reduce consumul de energie și a îmbunătăți confortul pacienților și al personalului. Lucrările vor acoperi o suprafață de 976 de metri pătrați. Costul total al investiției este de aproape 9,5 milioane de lei, din care peste 5,4 milioane sunt destinate lucrărilor de construcție. După aprobarea proiectului, lucrările ar urma să dureze 12 luni.

Policlinica Stomatologică de pe Bâlea modernizată de către Consiliul Județean printr-o investiție de aproape 10 milioane lei

Cum va fi finanțat proiectul?

Proiectul va fi finanțat din fonduri europene, prin Programul „Regiunea Centru” 2021-2027, care sprijină eficiența energetică în clădirile publice. Documentația tehnică a fost deja revizuită și este gata pentru aprobare. Aceasta urmează să fie transmisă autorităților regionale pentru semnarea contractului de finanțare.

 

De ce este important?

Renovarea energetică a policlinicii va reduce facturile la energie și va crea condiții mai bune pentru pacienți și medici. În același timp, va contribui la protecția mediului, prin reducerea consumului de energie și a emisiilor de carbon.

Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Județean, lucrările de reabilitare vor începe curând. Proiectul este într-o fază avansată și a obținut un punctaj ridicat la evaluarea tehnică și financiară, ceea ce înseamnă că are șanse mari să primească finanțare.

Ultima oră