Patru șoferi prinși pe picior greșit în weekend la Sibiu. Nu aveau permis sau erau băuți la volan
foto: arhivă

În perioada 20-22 septembrie a.c., polițiștii din județul Sibiu au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a abaterilor de la normele de circulație, rezultând în sancționarea a patru șoferi pentru infracțiuni grave.

Pe 20 septembrie, în jurul orei 11:30, pe DN 1, în Apoldu de Sus, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au oprit un autoturism al cărui conducător a fost surprins de radar circulând cu 77 km/h într-o zonă cu limită de viteză de 50 km/h. Șoferul, un tânăr în vârstă de 22 de ani din județul Timiș, avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. În urma incidentului, a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice cu dreptul de a conduce suspendat.

Conducerea fără permis continuă să fie o problemă

În noaptea de 21 septembrie, la ora 00:30, pe raza localității Richiș, polițiștii Postului de Poliție Biertan au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr localnic, tot în vârstă de 22 de ani. Verificările au arătat că acesta nu deține permis de conducere. Ca urmare, s-a deschis un alt dosar penal pentru conducere fără permis.

Alcool la volan: cazuri semnificative

În dimineața zilei de 21 septembrie, în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săliște au oprit un autoturism pe DN 1, condus de un bărbat de 31 de ani din județul Dolj. Testarea alcoolscopică a relevat o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Cercetările continuă pentru a clarifica situația.

Un alt incident similar a avut loc pe 22 septembrie, la ora 08:00, în municipiul Sibiu, unde un bărbat de 50 de ani din Roșia a fost oprit de polițiști pe strada Ștefan cel Mare. Testarea alcoolscopică a arătat un rezultat de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca și în cazul precedent, bărbatul a fost dus la o unitate medicală pentru probe biologice, iar cercetările sunt în desfășurare.

Poliția continuă să monitorizeze traficul rutier pentru a asigura siguranța tuturor participanților la trafic și pentru a preveni astfel de comportamente periculoase. Autoritățile reamintesc importanța respectării normelor de circulație pentru protecția proprie și a celor din jur.

Ultima oră