Individul care a omorât un om în curtea bisericii de pe Mihai Viteazu, trimis în judecată

Individul în vârstă de 28 de ani, care a omorât un om în curtea bisericii de pe Mihai Viteazu din Sibiu în vara acestui an, a fost trimis în judecată. 

Noi detalii au ieșit la iveală în cazul crimei din iunie din curtea bisericii de pe Bulevardul Mihai Viteazu. Un bărbat din Șura Mare, în vârstă de 40 de ani, a murit atunci în urma unui conflict spontan cu un individ din județul Vâlcea, stabilit la Sibiu. 

Ucis cu bestialitate

În seara de 21 iunie, în jurul orei 22:30, tânărul de 28 de ani mergea către apartamentul în care locuia pe strada Oștirii. El era însoțit de iubita lui. 

Cei doi au trecut prin curtea bisericii de pe Mihai Viteazu, concubina deplasându-se cu câțiva metri în fața iubitului ei. La un moment dat, au trecut prin fața unei bănci pe care se afla bărbatul de 40 de ani, care i-a adresat o remarcă cu tentă sexuală. Iubitul fetei l-a auzit, s-a oprit în dreptul lui, au avut un scurt schimb de replici, după care a părăsit împreună cu iubita curtea bisericii. 

Potrivit rechizitoriului publicat pe rejust.ro, individul și iubita lui au ajuns până în zona intersecției cu strada Frații Buzești, auzindu-l pe bărbatul de 40 de ani cum profera injurii la adresa lor. În plus, potrivit declarației femeii, în dimineața aceleași zilei, pe când se afla în stația de autobuz din zonă, același bărbat i-ar fi adresat expresii cu aluzie sexuală. Auzind acestea, tânărul de 28 de ani s-a întors în curtea bisericii, în drumul lui găsind o bâtă lungă de lemn. 

Nu a stat pe gânduri și a tăbărât pe bărbatul de 40 de ani, pe care l-a lovit în zona abdominală și toracică. După puțin timp, concubina a venit și ea înapoi în curtea bisericii, după care au plecat împreună spre casă. 

N-a mai putut fi salvat 

În urma loviturilor primite, bărbatul de 40 de ani a încercat să se ridice de pe bancă, dar nu a reușit din cauza leziunilor. 

Scena bătăii a fost surprinsă inclusiv de un martor, care și-a parcat mașina vis-a-vis de intrarea în curtea bisericii. El nu a intervenit, însă după aproximativ 40 de minute, când a revenit la autoturism, a intrat în curte pentru a vedea dacă victima mai e acolo. L-a găsit pe bărbat în stop cardio-respirator și, fiindcă era student la Medicină, a încercat să îl resusciteze, sunând totodată la 112. În ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale venite în sprijin, omul a decedat.

Mai mulți martori care locuiesc în zonă și au văzut scena barbară de pe geam au fost audiați în dosar.  

Inculpatul, trimis în judecată

Inculpatul a fost prins la scurt timp de oamenii legii și a fost arestat. În timpul audierilor, el a declarat că l-a bătut pe bărbatul respectiv fiindcă i-a adresat expresii cu tentă sexuală concubinei lui, însă nu a intenționat să îl omoare. Procurorul a considerat că apărarea inculpatului nu se susține în raport cu probatoriul administrat, deoarece nu s-a oprit după prima lovitură, ci a continuat cu înverșunare să îl lovească pe bărbat. 

La mijlocul lunii septembrie, criminalul a fost trimis în judecată. În continuare el este arestat preventiv. 

Ultima oră