Ghiță Ciobanul nu se alătură deocamdată protestului ciobanilor din fața Guvernului. „Avem niște promisiuni...”

Sute de ciobani s-au adunat în Piața Victoriei, în semn de protest față de măsurile luate de autorități pentru a opri extinderea pestei la oi. Printre aceștia se află cel mai probabil și crescători de ovine din județul Sibiu.

Un protest de amploare are loc luni în Piața Victoriei față de măsurile luate de autorități pentru a opri extinderea pestei la oi. Din cauza evoluției pestei rumegătoarelor mici, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a acționat pentru a limita răspândirea virusului, printre care și restricții cu privire la transportul ovinelor.

Ghiță Ciobanul, crescător de ovine din Jina, nu participă la protestul crescătorilor de oi din Piața Victoriei, spunând că el a ales calea pașnică, având zilele trecute o întâlnire cu premierul, care ar fi făcut mai multe promisiuni.

„Eu nu particip la protest pentru că noi am avut o întâlnire cu premierul, iar în urma înțelegerii și a cererii depuse la Guvern și DSVSA, s-a oprit eutanasierea oilor. De atunci au mai fost doar două-trei cazuri cu animale pozitive cu pestă, nu au mai fost focare. Așteptăm un răspuns. Nu sunt împotriva protestului, dar dacă făceam un protest organizat de asociații ar fi fost mii de oameni. Protestul a fost organizat de niște persoane cărora li se pare ușor să reprezinte sectorul ovin din România. Unii dintre cei prezenți la protest chiar spuneau că pleacă. Avem niște promisiuni și așteptăm răspunsul. Noi am încercat căile pașnice”, a declarat pentru Ora de Sibiu, Ghiță Ciobanul.

Ultima oră