CSU debutează cu o victorie lejeră în noul sezon (video)

CSU Sibiu a început cu dreptul noul sezon al Ligii Naționale de baschet masculin, reușind o victorie clară, 77-68 cu CSM Corona Brașov. 

Corona părea favorită luni la Sibiu, după ce CSU a schimbat toată echipa în vară și nu a arătat mare lucru în amicale. La primul joc oficial din Liga Națională, echipa lui Rinkevicius a arătat însă cu totul altă față.

YouTube video

Încurajați de 1.000 de fani în Sala Transilvania, ”vulturii” și-au sfâșiat adversarii în primul sfert, în care au punctat la foc automat de 3 puncte prin Pipkins sau Threatt, astfel că după 10 minute scorul era unul neverosimil: 31-13. Corona a mai echilibrat jocul în sfertul al doilea, dar CSU și-a mărit ecartul și la pauză avea 51-25.

Brașovul a avut momente mai bune în debutul sfertului trei, când a dat semne de reviriment în faza de atac și a redus din diferență. Corona a câștigat sfertul a treilea cu 16-10, dar sibienii rămâneau cu un avans consistent.

CSU debutează cu o victorie lejeră în noul sezon (video)

Oaspeții s-au apropiat la 12 puncte în minutul 34, moment pentru antrenorul Rinkevicius să ceară inspirat time-out. Sibiul și-a reluat iureșul ofensiv spre panoul brașovenilor și s-a desprins la 19 puncte, sigilindu-și primele puncte din actualul sezon al Ligii Naționale. Corona nu a cedat, a tot redus din ecart spre final și s-a apropiat la 6 puncte, cu 45 de secunde înainte de final. Antrenorul sibienilor a luat din nou time-out și cu Dragoste în prim-plan, CSU a terminat fără emoții jocul, 77-68. Brașovenii au nervi pe final, iar O. Barro a fost aproape de a declanșa o încăierare generală pe parchetul sălii.

CSU: Pipkins 16, Dragoste 16, Threatt 14, Gross 10, Schizas 10, Colak 9, B. Popa 2, Zetos, Banciu.

Dragoste: ”Situația nu e roză”

Căpitanul lui CSU, Mirel Dragoste își dorește ca echipa să practice la fiecare meci jocul din primul sfert cu Corona Brașov.  ”Ne-am dorit foarte mult această victorie, am pregătit foarte bine acest meci. Am început foarte bine, cu multe coșuri de 3 puncte, așa cum nu ne-au ieșit prea multe în presezon, am fost foarte motivați și asta s-a văzut până la sfârșitul meciului. Acest succes ne dă o foarte mare încredere, știm că situația nu e roză, dar avem toate șansele să o facem să fie, vrem să luptăm la fel în continuare. Cu motivația pe care am avut-o la acest meci, putem avea visuri mărețe”  a anunțat Mirel Dragoste.

CSU debutează cu o victorie lejeră în noul sezon (video)

 

 

Ultima oră