Copil răpit dintr-un parc în urmă cu 73 de ani, găsit după șapte decenii de căutare
FOTO benintimes.info

Un bărbat în vârstă de 79 de ani, răpit în 1951 din Oakland, California, a fost găsit în viață pe coasta de est a Statelor Unite, după o căutare de peste șapte decenii.

Luis Armando Albino, pe atunci un băiețel de doar șase ani, a fost răpit de o femeie necunoscută în timp ce se juca într-un parc, lăsând familia sa cu inimi frânte și întrebări fără răspuns, scrie Mediafax.

Familia lui Luis a trăit cu durerea dispariției sale timp de 73 de ani. Mama lui a păstrat vie amintirea fiului său până la moartea ei în 2005. Totul a început să se schimbe în 2020, când nepoata lui Luis, Alida Alequin, a decis să facă un test ADN. Rezultatele au arătat o potrivire cu un bărbat necunoscut, ceea ce a impulsionat-o să reia investigația.

La începutul anului 2024, Alequin și fiicele ei au descoperit articole vechi de ziar la biblioteca din Oakland, inclusiv o fotografie cu Luis și fratele său, Roger. Aceste dovezi au dus la redeschiderea cazului de către autorități, iar FBI-ul s-a implicat rapid. În urma testelor ADN, Luis a fost confirmat ca fiind copilul dispărut.

Pe 20 iunie 2024, vestea miraculoasă a fost adusă familiei, iar Alequin a descris emoția momentului: „Nu am început să plângem decât după ce au plecat anchetatorii. Eram în extaz”. Reîntâlnirea cu fratele său Roger a fost profund emoționantă, cei doi frați discutând despre ziua răpirii și viețile lor ulterioare.

Luis a fost crescut pe coasta de est de un cuplu care l-a considerat propriul lor fiu. În ciuda începutului traumatic, el a avut o viață plină, devenind pompier și pușcaș marin în Vietnam, și este acum tată și bunic. Povestea sa subliniază puterea speranței și importanța familiei în fața adversității.

Ultima oră