Porr a depășit două treimi din forajul primului tunel de pe autostrada Sibiu - Pitești (video)
foto Economica.net

Lucrările la primul tunel rutier veritabil de autostradă din România, situat pe secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu – Pitești (Tigveni – Curtea de Argeș), au înregistrat un progres semnificativ, potrivit secretarului de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Constructorul austriac Porr a anunțat că a săpat deja peste două treimi din forajul necesar celor două fire de tunel, depășind 1.770 de metri din totalul de 2.700 de metri.

„Mă aflu pe șantierul secțiunii 4 a Autostrăzii Sibiu – Pitești, unde construim primul tunel rutier la nivel de autostradă de pe acest drum de mare viteză, sub Dealul Momaia din județul Argeș. Verific progresul lucrărilor, iar Porr a săpat 940 de metri în Tunelul Daniela (sensul de mers Sibiu – Pitești) și 830 de metri în Tunelul Alina (sensul Pitești – Sibiu)”, a transmis Scrioșteanu pe Facebook, citează Economica.net

Constructorul a început și lucrările la radierul (fundația) Tunelului Alina, fiind deja realizate aproximativ 550 de metri. Progresul total al lucrărilor pe secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu – Pitești a depășit 50%, cu finalizarea tunelului estimată pentru anul 2027, conform termenului contractual.

Când va fi dată în trafic secțiunea 4?

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), la finalul anului viitor se va putea circula neîntrerupt pe Autostrada Sibiu – Pitești, de la Pitești până la Tigveni, după ce va fi deschisă secțiunea 4, cu un avans față de termenul contractual din 2027.

Ultima oră